’The Wire’-skaber nægter at filme i Texas efter statens nye abortlov

’The Wire’-skaber nægter at filme i Texas efter statens nye abortlov
David Simon (Foto: Skip Bolen/Getty Images)

David Simon, manden bag den ikoniske HBO-serie ’The Wire’, ønsker ikke at optage sin nye serie i Texas, hvis handling ellers foregår i staten. 

Det skyldes den nye abortlov, der meget kraftigt indskrænker kvinders mulighed for at få foretaget en abort, og Simon mener, at hensynet til ansatte og skuespillere er vigtigere end at filme på location.

»Næste måned begynder jeg at skrive på en HBO-dokumentar-miniserie, der er baseret på begivenheder i Texas, men jeg kan og vil ikke bede kvindelige medvirkende og crew om at give afkald på borgerrettigheder for at filme der«, skriver han på Twitter.

Simons Texas-boykot vil utvivlsomt få opbakning mange steder, men er også blevet mødt med en del kritik. Blandt andet skriver Dallas Film & Creative Industries Office på deres Twitter:

»En stats lov reflekterer ikke hele dens befolkning. At fravælge at producere i Dallas er kun med til at skabe større afstand til dem, der bor her. Vi har brug for talent/crew/kreative mennesker til at blive & stemme«.

Hvortil Simon svarer:

»I misforstår mig totalt. Min respons (til loven, red.) er IKKE fæstnet i nogen debat om politisk effektivitet eller nytteværdien i en boykot. Mit eneste ansvar er at sikre og opretholde borgerrettigheder for alle de ansatte på produktionen«.

I en række Twitter-opslag forsvarer Simon sit valg

David Simon, der også har stået bag serier som ‘The Deuce’, ‘Treme’ og ‘The Plot Against America’, afslører ingen nærmere detaljer om sit kommende projekt, der stadig er på et meget tidligt stadie. 

David Simon arbejder for tiden på en anden HBO-serie, ’We Own This City’, der efter sigende udkommer i 2022. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af