Filmholdet på Alec Baldwin-western klagede over dårlige sikkerhedsforhold i dagene op til tragisk dødsulykke

Filmholdet på Alec Baldwin-western klagede over dårlige sikkerhedsforhold i dagene op til tragisk dødsulykke
Alec Baldwin, 2019. (Foto: Jim Spellman/Getty Images)

Den forfærdelige ulykke, der kostede filmfotografen Halyna Hutchins livet torsdag under optagelserne af Alec Baldwin-filmen ‘Rust’, lader til at have været en tragedie, som ventede på at ske.

Ifølge The Los Angeles Times var produktionen plaget af urimelige arbejdsvilkår og dårlige sikkerhedsforhold i dagene op til den fatale ulykke.

Avisen har været i kontakt med en række kilder tæt på produktionen, der fortæller, at allerede inden Baldwin ved et uheld affyrede en ladt pistol, var noget lignende sket to gange.

Baldwins stunt double affyrede ved et uheld to skud sidste lørdag fra et våben, han fik at vide var »koldt« – branche-lingo for et våben uden nogen form for ammunition, hverken skarpt eller løst krudt.

Ifølge Los Angeles Times klagede filmholdet over forholdene, uden at der blev rettet op på skaderne: »Der burde have været en undersøgelse af, hvad der skete. Der var ingen sikkerhedsmøder. Der blev ikke givet forsikringer om, at det ikke ville ske igen. De (producenterne, red.) ville bare presse på«, siger en kilde til Los Angeles Times.

Artiklen beskriver desuden, hvordan selve dødsulykken indtraf. Alec Baldwin var angiveligt ved at øve en scene, hvor han skulle trække en pistol og affyre, mens filmfotograf Hutchins og instruktør Joel Souza var i nærheden for at forberede næste indstilling.

Ifølge blandt andre Associated Press havde Baldwin fået overrakt et »koldt våben« af en instruktørassistent, der ifølge Santa Fe-politi var uvidende om, at våbenet var ladt med en form for krudt.

Baldwin affyrede først pistolen uden problemer, men anden gang, han trykkede på aftrækkeren, ramte et projektil Hutchins i brystet og fortsatte igennem og ramte Souza i skulderen.

Hutchins og Souza blev fragtet til hospitalet, hvor Hutchins omkom på tragisk vis. Souza blev i går udskrevet fra hospitalet efter timevis i kritisk tilstand.

The Los Angeles Times beretter, at i timerne umiddelbart inden dødsulykken forlod den del af kameraholdet, der var medlem af fagforeninger, optagelserne i protest. De havde klaget over 12-13 timers arbejdsdage og urimelige forhold. Hutchins var angiveligt grædefærdig, da hun måtte vinke farvel til sit hold efter at have forsøgt at advokere for bedre forhold.

I stedet blev de erstattet af nye filmfolk, som ikke var del af fagforeninger. Seks timer senere indtraf ulykken.

Rust Movie Productions, selskabet der står bag filmen, har igangsat en undersøgelse af ulykken og sikkerhedsforholdene. De udtaler i en pressemeddelelse, som Los Angeles Times er i besiddelse af, at de ikke blev gjort opmærksomme på, at der skulle have været problemer med sikkerheden under optagelserne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af