Netflix forsvarer Dave Chappelles nye show efter alvorlig transfobi-kritik

Netflix forsvarer Dave Chappelles nye show efter alvorlig transfobi-kritik
Dave Chapelle i 'Sticks & Stones' på Netflix.

For en lille uge siden havde den amerikanske komiker Dave Chappelles nye special, ‘The Closer’, premiere på Netflix.

Og det har igen fået kritikken af komikerens jokes om transpersoner til at blusse op.

I showet erklærer Chappelle således, at han identificerer sig selv som »team TERF«, et udtryk for feminister, der taler imod transpersoner.

For eksempel siger Chappelle i sit show: 

»Køn er et faktum. Alle mennesker i dette rum, alle mennesker i hele verden, er nødsaget til at blive presset ud mellem en kvindes ben for at eksistere i verden. Det er et faktum. Jeg siger ikke, at transkvinder ikke er kvinder, jeg siger bare, at de vaginaer de har … Ved I, hvad jeg mener? Jeg siger ikke, at det ikke er en vagina, det er bare ’Beyond vagina’ eller ’impossible vagina’. Det smager måske som en vagina, men det er ikke helt det, dét er, er det? Det er ikke blod. Det er rødbedejuice«. 

Flere organisationer, som GLAAD og The National Black Justice Coalition, har kritiseret showet for at være krænkende og anbefaler Netflix at fjerne det fra kataloget.

Det afviser Netflix-chef Ted Sarandos dog. I en meddelelse til medarbejderne, som Variety er kommet i besiddelse af, skriver han:

»Chappelle er en af de mest populære standupkomikere lige nu, og vi har en lang aftale med ham (…) Ligesom med vores andre talenter så kæmper vi hårdt for at bevare deres kreative frihed – også når nogen mener, at der er indhold på Netflix, som nogen synes er krænkende«. 

Sarandos fortsætter: 

»Mange af jer spørger, hvor vi drager en grænse. Vi tillader ikke titler på Netflix, som opfordrer til had eller vold, og det mener vi ikke, at ’The Closer’ gør. Jeg indrømmer, at det er svært at skelne mellem en kommentar og had, specielt med standup-comedy, som eksisterer for at skubbe til vores grænser«. 

Organisation GLAAD har reageret på Netflix-chefens udtalelse:

»Dave Chappelles brand er blevet synonymt med at nedgøre transpersoner og andre marginaliserede grupper. Negative anmeldelser og seernes meget højlydte afstandstagen til showet er et signal til industrien om, at publikum ikke støtter sider med indhold, der prædiker anti-LGBTQ-indhold. Og vi er enige«. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af