‘Leaving Neverland’-instruktør reagerer på Dave Chappelle-jokes om Michael Jackson-ofre

‘Leaving Neverland’-instruktør reagerer på Dave Chappelle-jokes om Michael Jackson-ofre

I weekenden gik instruktøren bag ’Leaving Neverland’, Dan Reed, hjem med en Emmy for sin dokumentar om pædofilianklagerne mod Michael Jackson, og i den forbindelse tog han til genmæle over for den populære amerikanske komiker Dave Chapelles kommentarer om dokumentarens ofre James Safechuck og Wade Robson:

»Du kan lave comedy om så mange andre ting. Hvorfor ikke gøre noget modigt i stedet for at skide på mindreårige ofre for voldtægt?«, udtalte Reed til The Wrap. Han fortalte desuden, at han havde fået det »fysisk dårligt«, da han så Chappelle-sekvensen og kaldte den populære komikers jokes for »afskyelige«.

Dave Chappelle havde muligvis forudset, at det ikke ville gå stille forbi, da han langede ud efter ’Leaving Neverland’-ofrene i sit seneste Netflix-show ’Sticks & Stones’, hvor han udtalte, at han »ikke troede på de motherfuckers«. Han sammenlignede desuden Dan Reeds dokumentar med »at få stukket babypenisser i ørene af HBO i syv timer« og frarådede publikum at se den.

Instruktøren udtrykker desuden, at han ikke ser filmen, hvor Wade Robson og James Safechuck fortæller om, hvordan Michael Jackson systemisk udnyttede dem seksuelt, da de var børn, som en del af den såkalte cancel culture. En kultur, hvor kontroversielle kunstneres værker boykottes:

»[Jackson] har været død i lang tid, hans musik er derude. Der er ikke noget i den film, som siger ’stop med at lytte til Michael Jackson’. Der er intet i den her film, som siger, ’boykot MJ’. Vi er ikke en del af den cancel culture«, sagde Reed.

I sit show forsøger Dave Chappelle netop at gøre op med den politiske korrektheds-bevægelse på internettet og udstiller folk, der søger at få kendisser ned med nakken på grund af gamle udtalelser på Twitter. Reed mener bare ikke, at hans dokumentar passer ind i den kritik:

»Nogle mennesker synes, det er sjovt, men jeg ønsker ikke, at filmen skal positioneres som en del af den omtalte ’Cancel Culture’« lød det fra instruktøren.

Læs også: Hør talk om komik i en krænkelsestid til Soundvenues gratis éndagsfestival INPUT – med de sjoveste navne fra den unge komikergeneration

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af