Netflix fyrer medarbejder for at lække data om udskældt Dave Chappelle-special

Netflix fyrer medarbejder for at lække data om udskældt Dave Chappelle-special
Dave Chapelle i 'Sticks & Stones' på Netflix.

De interne stridigheder hos Netflix spidser til, efter at komikeren Dave Chappelles seneste special, den udskældte ‘The Closer’, i forrige uge havde premiere på streamingtjenesten.

Således skriver blandt andre Indiewire, at en medarbejder er blevet fyret efter at have delt fortrolige informationer om showet med pressen.

Chappelles jokes om transpersoner og hans utrættelige forsøg på at retfærdiggøre dem er blevet mødt med harme fra både brugere, Netflix-ansatte og politiske organisationer (samt Soundvenues indignerede skribent). Netflix-chef Ted Sarandos har de seneste uger haft travlt med at forsvare Chappelles fortsatte relevans for streamingtjenesten, og her spiller penge og seertal ikke så overraskende en central rolle.

I de fortrolige data om Netflix’ indtjening på Dave Chappelle-showet, som den nu fyrede medarbejder har delt med mediet Bloomberg, fremgår det blandt andet, at Netflix har brugt 24,1 millioner dollars på ‘The Closer’. Ted Sarandos har tidligere udtalt, at han ikke mener, at Chappelles jokes på skærmen »direkte leder til skade i den virkelige verden«.

Fyringen sker på et tidspunkt, hvor dele af Netflix’ medarbejderstab protesterer aktivt imod Chappelle-showet og Ted Sarandos udtalelser. Ifølge en intern meddelelse vil de onsdag 20. oktober udvandre fra hovedkvarteret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af