Netflix-medarbejdere går på gaden over Dave Chappelle-show – og clasher med komikerens fans

Netflix-medarbejdere går på gaden over Dave Chappelle-show – og clasher med komikerens fans
Dave Chappelle i 'The Closer' på Netflix. (Foto: Netflix)

I går, onsdag, gik et par hundrede Netflix-medarbejdere i New York og Los Angeles på gaden på for at udtrykke deres utilfredshed med Dave Chappelles Netflix-special ‘The Closer’, og hvad de ser som Netflix’ manglende opbakning til LGBTQ-ansatte.

Siden ‘The Closer’s premiere på streamingplatformen er Chappelle såvel som Netflix blevet genstand for massiv kritik for komikerens kommentarer om transkvinder (også her på Soundvenue), men i en intern mail til medarbejderne har Netflix-chefen Ted Sarandos afvist at pille showet ned.

Det var dog heller ikke, hvad gårsdagens demonstranter krævede.

I stedet opfordrede de til, at Netflix tager større ansvar for at fremme et sundt og sikkert arbejdsmiljø for deres ansatte, at firmaet benytter disclaimers på indhold, der kan tolkes som transfobisk, og at Netflix ikke internt promoverer indhold, der direkte støder deres ansatte.

The Verge bragte i går det offentlige statement fra Netflix-medarbejderne:

»Vi vil have firmaet til at indføre tiltag på områder som investering i indhold, ansattes forhold og sikkerhed, og minimering af skade. Alle ting, der er vigtige for at undgå at lægge platform til transfobi og hate speech i fremtiden, og for at tage ansvar for den skade, firmaet har forårsaget, og fortsat forårsager, indtil tiltagene bliver indført«.

I samme statement kalder de ansatte også på, at Netflix opretter en fond for at støtte og udvikle nonbinære og transkønnede talenter og indhold, og at firmaet hyrer flere nonbinære og transpersoner i ledende stillinger.

»Vi er ansatte, men vi er også brugere. Vi tror på, at firmaet kan og skal gøre det bedre på missionen for at underholde verden, og at vejen frem bliver nødt til at inkludere mere diversificerede stemmer for at undgå at gøre mere skade«, står der endvidere i medarbejdernes skriv.

Blandt demonstranterne var LGBTQ-skuespillere, serieskabere og realitystjerner som Elliott Page, ‘Transparent’-skaberen Joey Soloway, Angelica Ross (‘Pose’, ‘American Horror Story’), Jameela Jamil (‘The Good Place’), Eureka O’Hara (‘RuPaul’s Drag Race’) og Jonathan Van Ness (‘Queer Eye for the Straight Guy’).

Showrunneren på Netflix-serien ‘Dear White People’, Jaclyn Moore, har udtalt til The Hollywood Reporter, at hun ikke længere vil samarbejde med streaminggiganten.

‘The Closer’. (Foto: Netflix)

Under demonstrationen foran Netflix’ hovedkvarter i Los Angeles, stødte de fremmødte sammen med enkelte Chappelle-fans, der bar skilte med teksterne »Jokes er sjove« og »Vi kan godt lide Dave«.

I timerne før Netflix-medarbejderne udvandrede, udtalte Ted Sarandos til The Wall Street Journal, at han havde »dummet sig« i sin første interne mail om sagen. Sarandos står fortsat fast på, at ‘The Closer’ skal blive liggende på Netflix, men anerkendte medarbejdernes frustration:

»Jeg skulle have lagt ud med at udtrykke medmenneskelighed i mine mails. Jeg skulle have anerkendt det faktum, at en gruppe af vores medarbejdere er meget sårede«.

Netflix udsendte onsdag morgen en pressemeddelse – via The Wrap – der slog fast, at firmaet bakker op om deres medarbejdere:

»Vi sætter pris på vores transkolleger og allierede og forstår, hvor sårende sagen har været. Vi respekterer enhver ansats valg om at udvandre, og anerkender, at vi har meget arbejde foran os både internt hos Netflix og med vores indhold«.

Dave Chappelle selv sagde ved en optræden i Hollywood Bowl i sidste uge, at kritikken ikke går ham på: »Hvis det er sådan her, det føles at blive ‘cancelled’, så elsker jeg det«.

Selv skrev undertegnede blandt andet i denne kommentar:

 »Ja, man kunne bare lade være med at høre efter, hvad manden siger, men når han står deroppe på sin store, kommercielle platform som en af verdens bedst betalte standuppere, så kunne man også spørge ham om, hvorvidt han ser en moralsk diskrepans mellem sine passionerede brandtaler for BLM og latterliggørelsen af transkvinder, når nu volden mod sidstnævnte er eksploderet i USA i senere år (ifølge den amerikanske organisation Human Rights Campaign er 2021 på vej til at blive det mest dødelige år for transpersoner i USA siden 2013)«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af