Ny Tilda Swinton-film skal vises i biograferne for evigt

Ny Tilda Swinton-film skal vises i biograferne for evigt
Tilda Swinton i 'Memoria'. (Foto: NEON)

Mens tendensen er, at der går kortere og kortere tid – hvis nogen tid overhovedet – mellem films biografpremiere og streamingpremiere, kommer der nu også tiltag i den modsatte retning.

Den amerikanske distributør NEON har således valgt en interessant strategi for udrulningen af Apichatpong Weerasethakuls nye film ‘Memoria’, der har Tilda Swinton i hovedrollen.

Filmen får således biografpremiere i USA – men vil aldrig komme ud på streaming eller bluray/dvd.

Filmen vil få premiere i én amerikansk biograf ad gangen, hvor den vil spille i en uge, inden den rykker videre til den næste.

Tiltaget er et led i en øget eksperimentering med lanceringen, og er ualmindeligt godt tænkt:

Dels er ‘Memoria’, der vandt Juryens Pris på Cannes-festivalen i sommer, en film, der absolut egner sig bedst til biografens mørke. Det er nemlig en slow cinema-film, der dyrket et kontemplativt, langsomt tempo, som nok kan være svær at holde koncentrationen til for mange hjemme i sofaen med alskens distraktioner, og som kræver det mørke lukkede rum til at opnå den meditative tilstand, der kræves.

Dels er det en glimrende både at skabe eksklusiv fornemmelse omkring filmen – en følelse af, at man skal skynde sig at fange den i biografen, mens man kan. Ved en normal distribution kan en ultra-arthouse-film som denne ellers godt drukne midt i Bond, Dune og alt muligt andet.

I ‘Memoria’ spiller Tilda Swinton expat’en Jessica, der i Colombia oplever en mystisk lyd, som hun forsøger at finde oprindelsen på.

Det fører hende til en række mystiske møder, der transcenderer vores gængse virkelighed – ligesom instruktøren også gjorde det i sit hovedværk ‘Onkel Bonmee som kan huske sine tidligere liv’, der vandt Guldpalmen i Cannes i 2010.

Herhjemme er filmen også købt til biografdistribution, men om den også vil få et liv udelukkende på det store lærred her til lands, er endnu usikkert.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af