Serien ‘2 døgn’ får en opfølger – med musik af Trentemøller og Ulige Numre

Serien ‘2 døgn’ får en opfølger – med musik af Trentemøller og Ulige Numre
Gustav Giese og Sebastian Bull i '2 Døgn: Frit land'. (Foto: Daniel Overbeck)

En af sidste års mest neglebidende danske serier var Xee’s hæsblæsende ‘2 døgn’, der fulgte de uheldige fætre Otto (Oscar Giese) og Christians (Kasper Stensbirk) vilde flugt fra op til flere voldsparate mafiatyper igennem den københavnske nat.

Soundvenus anmelder drog rosende paralleller til både ‘Pusher’ og Adam Sandler-mesterværket ‘Uncut Gems‘, og nu er Xee snart klar med mere af samme skuffe:

‘2 døgn’ får således en opfølger – eller rettere, en prequel – der kommer til at foregå tre år før handlingen i første sæson, og udspille sig i samme kriminelle mikrokosmos på Københavns vestegn.

I centrum for den nye fortælling står Nicki Nørrebro (Sebastian Bull), som kæmper for at rykke op i rækkerne i den lokale bande. Nicki skrubber toiletter for sine overherrer, men da den karismatiske Markus (Gustav Giese, storebror til Oscar) lødslades fra fængsel opstår en overraskende alliance.

Seriens instruktør Nicolai Achton og manuskriptforfatter Oscar Giese fortæller i en pressemeddelelse, at de ønsker at skildre det kriminelle miljø indefra og nuancere et ofte ensidigt billede af livet som kriminel:

»Mediernes udlægning af kriminelle er ofte en meget endimensionel fortælling. I historien om Nicki Nørrebro forsøger vi at fortælle om de nuancer, der kan ligge til grund for valget om et liv som kriminel. Nicki er interessant at følge, fordi han, som alle andre i livet, søger efter sin identitet og har et brændende ønske om at blive elsket. Blandt andet derfor søger han ind i det fællesskab, der findes i den lokale bande«.

Oscar Giese supplerer:

»Ingen mennesker er født onde, men forkvaklede idealer om ‘det gode liv’ og hårde kår fra barnsben kan forme og ændre et menneske. Vi håber, at serien på autentisk og kompromisløs vis kan være med til at nuancere en verden som alle har hørt om, men som de færreste kender til«.

Første sæson af ‘2 døgn’ gjorde sig foruden sin – i dansk regi – særegne, actionprægede stil også bemærket for det stærke soundtrack med Jamaika som leverandør af titelnummeret.

Til andet kapitel har Carl Emil Petersen fra Ulige Numre sammen med Anders Trentemøller stået for en genindspilning af ’Frit land’, der slet og ret også er blevet undertitlen på sæsonen.

Foruden Sebastian Bull og Gustav Giese i hovedrollerne medvirker Niklas Herskind, Morten Poulsen, Christopher Læssø, Alba August, Camilla Lau, Stefan Pagels og Morten Deleuran.

‘2 døgn: Frit land’ får premiere på Xee i starten af 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af