Dansk udgave af ‘The Office’ er på vej

Dansk udgave af ‘The Office’ er på vej
Steve Carell i det amerikanske 'The Office'. (Foto: NBC)

Det er svært at argumentere direkte imod et nyt remake af ‘The Office’: Trods alt leverede NBC med Steve Carell i spidsen en absolut værdig amerikansk overhaling af den originale britiske Ricky Gervais-serie, og genindspilningen blev en komedieklassiker i egen ret.

Alligevel kan man have sine bange anelser over annonceringen af, at der er en dansk udgave af ‘The Office’ på vej.

Ifølge Deadline.com har BBC indgået en aftale med danske STV Production om at producere et hjemligt remake af serien om de store egoer og smålige problemer på en kønsløs arbejdsplads.

Men hvordan i alverden kan man lave en serie, der når den britiske og amerikanske til sokkeholderen? Godt nok er danskerne generelt gode til at lave serier, og en ny generation af yngre kræfter med komisk gefühl har stemplet ind – men at ramme den akavede humor, uden at det i sig selv bliver akavet, og man hele tiden tænker på de sublime forgængere … Kan det lade sig gøre?

Det giver et vist håb, at lederen af BBC Studios Nordic, der skal være med inde over produktionen, Jan Salling, forklarer til TV 2, at man er velkommen til at tage en del friheder i remaket. Serien behøver for eksempel ikke udspille sig i en papirvarevirksomhed.

»Der skal klart findes en tone og en stil, der passer til Danmark, og som vil resonere med det danske publikum«, siger Salling til TV 2.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at der endnu er et stykke vej, før det danske ‘The Office’ bliver en realitet. Nu er rettighederne solgt og købt, men først herfra skal produktionen finansieres og realiseres – og der skal en kanal/streamingtjeneste med om bord.

Men navnet i sig selv er selvfølgelig garant for en del opmærksomhed, så det er slet ikke urealistisk, at det kan komme til at ske.

Og Frank Hvam, Casper Christensen og Mikkel Nørgaard har jo tidligere vist, at man sagtens kan overføre et suverænt amerikansk koncept (‘Curb Your Enthusiasm’) til danske forhold (‘Klovn’), så det både er godt og føles som sit eget.

‘The Office’ er i øvrigt ikke den eneste BBC-succes, der skal overføres til Skandinavien. Også miniserien ‘Doctor Foster’ og krimiserien ‘Luther’ med Idris Elba er købt til de nordlige breddegrader – i deres tilfælde til det finske Take Two Studios.

Både ‘Luther’ og ‘Doctor Foster’ har i forvejen været solgt til remakes i flere andre lande.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af