DR udskyder serie med Frederik Cilius og Rasmus Bruun efter sexismesag i … DR

DR udskyder serie med Frederik Cilius og Rasmus Bruun efter sexismesag i … DR
Frederik Cilius. (Foto: Tobias Selnæs Markussen for Soundvenue)

En af de mest ventede serier på DR den kommende tid er Adam Prices ‘Orkesteret’, der handler om et livet i symfoniorkester, har Frederik Cilius og Rasmus Bruun i hovedrollerne som henholdsvis en stræberisk klarinettist og souschef, og som blandt andet kommer ind på emner som sexisme og #MeToo.

Eller var en af de mest ventede serier, for Berlingske skriver nu, at DR har udskudt serien, der skulle have haft premiere 1. januar.

Det skyldes, at DR’s pigekor den seneste tid har været i søgelyset for et mangeårigt omfattende svigt med overgreb og grænseoverskridelser, som Politiken har afdækket, og som har ført til en advokatundersøgelse og en officiel undskyldning fra DR-toppen.

»’Orkestret’ er et komediedrama, som handler om liv og moral i et fiktivt orkester, og selvom man principielt skal skille fiktion og virkelighed helt fra hinanden, så har vi alligevel skønnet, at det ikke er det rette tidspunkt at sende en serie med emner som sexisme, magt og ubalancer i en musikalsk verden så tæt på, at konklusionerne fra advokatundersøgelsen om DR Pigekoret er offentliggjort,« siger Henriette Marienlund, der er fiktions- og udviklingschef i DR Kultur, Børn og Unge, i et skriftligt svar til Berlingske.

Dermed fortsætter problemerne for DR’s dramaproduktion. Tidligere på året blev en storserie om Leonora Christina Ulfeldt aflyst (eller udskudt på ubestemt tid …), da det stod klart, produktionen ikke hang sammen.

Henriette Marienlund oplyser over for avisen, at de vil vise ‘Orkeseret’ senere på året i 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af