Her lægger Sandra Guldberg Kampp sine penge: »Hvordan kan man glemme at sende ting tilbage?«

Hun kalder sig selv en fornuftig shopper og prøver kun at købe ting, hun har brug for. Derfor forstår Sandra Guldberg Kampp heller ikke, hvorfor folk køber så meget online. »Det er meget flyvsk«. Vi har snakket med den ‘Fantomforhold’-aktuelle skuespiller om forbrugsvaner.
Her lægger Sandra Guldberg Kampp sine penge: »Hvordan kan man glemme at sende ting tilbage?«
Sandra Guldberg Kampp. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

Når ens næste større køb er en kuffert, så må man næsten automatisk være kvalificeret til titlen som fornuftig shopper. Medmindre man har skabet fyldt med rejsetasker i forvejen, selvfølgelig.

»Den eneste, jeg har, har jeg nakket hjemme fra mine forældre af, og den er ret gammel, halvsmadret og i en mærkelig størrelse. Jeg kunne godt tænke mig en af dem med en hård skal, så man ikke risikerer noget med regn og alt muligt pis«, siger Sandra Guldberg Kampp, der generelt prøver at være meget bevidst om sit forbrug og føler, at klimadebatten har påvirket hendes købsvaner.

Forældrenes kuffert er også blevet ekstra slidt på det seneste, da skuespilleren, der lige nu kan ses i Xee-serien ‘Fantomforhold’, har besøgt flere europæiske filmfestivaler. I sommer var hun på Cannes med hele to kortfilm, som hun spillede hovedrollen i. Siden har hun blandt andet været ansigt på Zurich Film Festival og i Ukraine, hvor hendes engelske agenter står bag Subtitle Festival.

»Den er for skuespillere og castere, hvor mange andre festivaler er til producenter og salgsagenter og for at promovere film. Her speeddater man med en masse castere«, fortæller hun.

Sandra Guldberg Kampp er aktuel i serien ‘Fantomforhold’. (Foto: Zinna Brigh Mac-Eochaidh)

Så må tiden vise, om nogle er faldet for Kampps udstråling, som vi for alvor fik øje på, da hun sidste år spillede hovedrollen i ‘Kød og blod’. En rolle der i øvrigt fik det amerikanske branchemedie Variety til at sammenligne den nu 21-årige dansker med en ung Scarlett Johansson.

Så en hard-shell kuffert lyder som et fornuftigt køb. Den skal nok komme på mange rejser i fremtiden. Og den er et godt billede på Sandra Gulberg Kampps forbrugsvaner.

Sandra har altid en skitsebog og tuscher med sig. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

Hvad er det seneste, du har købt? 

»Enten et par Dickies-bukser eller tuscher til at tegne med. Jeg tegner og maler meget. Jeg tegner ofte, når jeg er på farten og har altid en notesbog i lommen. Jeg har en separat Instagram til min kunst, hvor jeg også sælger noget af det«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste, du har købt inden for det seneste år?

»Et par Salomon-sneakers (XA Pro 3D v8 GTX, red.). Jeg finder normalt et par sko, som jeg synes er nice, og så bliver det dem, jeg går i, indtil de er døde. Jeg er glad for, at jeg har investeret i nogle ordentlige sko for en gangs skyld. Det er jo sådan nogle hiker-sko, så jeg håber, de holder. I hvert fald et års tid«.

Sandra i de nye sneakers. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

Har du brugt dine penge anderledes siden coronakrisen?

»Jeg har altid været meget fornuftig med mine penge, så i store træk ikke, men det, at man har været lukket inde i sin lejlighed så meget, har måske fået en til at indse, hvor meget lort man har. Så er det klart, at man tænker lidt mere over det, før man køber noget: Har jeg virkelig brug for det her?«.

»Jeg tror også, at det har fået mig til at kigge på de ting, jeg køber, og tænke, er det en trend? Kan jeg godt lide det, fordi det ser nice ud på Instagram, eller er det lidt mere tidløst og noget, jeg også vil bruge om et år?«

»Jeg har været mange runder igennem mit tøj for at rydde ud, men der er stadig meget, jeg ikke kan overskue. Jeg er lige flyttet, og så havde jeg håbet, at jeg ville tage stilling til det hele igen, når jeg pakkede ud, men jeg har været meget ude at rejse, så jeg har haft lidt ondt af mig selv og ikke fået det gjort. En kæmpe dårlig undskyldning«.

Hvilken af dine forbrugsvaner er du mest stolt af?

»Nok bare at være fornuftig omkring, hvad jeg bruger penge på, og generelt ikke købe noget, jeg ikke har brug for. Det skyldes måske også lidt mit erhverv. Man ved aldrig, hvornår man får et job igen som skuespiller, eller hvor lang tid man skal klare sig på den seneste løn«.

»Men jeg har selvfølgelig også perioder, hvor jeg tænker, at jeg kun har nederen ting og vil ud og genfinde mig selv. Finde noget sejt tøj og være lige så sej som alle dem, jeg ser på Instagram. Så går det op for mig, når jeg prøver at tage ud at shoppe, at jeg nærmest går i det samme tøj hele tiden alligevel«.

Hvilken ville du gerne lægge fra dig?

»Det er noget med at lade være med at købe halvløsninger. Hvis man står og tænker, jeg skal have nogle nye høretelefoner, men jeg er lidt nærig, så jeg vil hellere give 40 kroner, end at jeg gider bruge mere på nogle ordentlige. Eller hvis man ser et stykke tøj og tænker, hvis jeg lige sætter den på den her måde, så ser det nice ud«.

Sandra Guldberg Kampp. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

»Det er også lidt ønsketænkning, især med tøj. Lige fra denne vinkel ser jeg jo meget godt ud. Men så kommer man hjem og finder ud af, at det ikke går fra alle andre vinkler. Man er i et meget optimistisk stadie, når man shopper – når man kommer til at købe noget i hvert fald«.

Hvis man ser bort fra prisen, hvad ville du så allerhelst eje?

»Hvad ville man ikke eje? Det bliver måske noget helt kedeligt som en ejendom. En fed lejlighed eller hus i Sydfrankrig eller Italien. Bare fordi det ville være nice, ikke for investeringen. Så havde jeg nok valgt en boligblok på Frederiksberg. Det ville også være fedt«.

Hvad burde alle købe?

»En cykelhjelm, ærlig talt. Jeg bruger cykelhjelm og ser virkelig dum ud, men kom endelig, alle københavnere, og se dum ud sammen med mig, fordi det er sgu fornuftigt«.

»Det er ikke en Hövding. Dem er jeg faktisk lidt bange for, de er meganoieren. Jeg er bange for, at jeg kommer til at udløse den forkert. Jeg har lånt en af en af mine venner et par gange, og jeg er lidt mistroisk«.

»Jeg er heller ikke så forfængelig, når det kommer til min frisure. Det må vi tage, som det kommer. Jeg vil hellere passe på mit hoved end gå så meget op i mit hår«.

Shopper du mest online eller fysisk?

»Fysisk. Jeg kan godt lide at kunne prøve tingene og rent faktisk overveje ordentligt, om jeg vil have det eller ej. Og så kan man mere mærke, at man bruger penge på noget. Så bliver det heller ikke bare impulskøb«.

»Det er meget flyvsk at købe ting på nettet. Man føler ikke rigtig, at man kommer af med nogle penge. Det tager jo også meget længere tid online, når man skal vente på, at det bliver fragtet hen til dig, og hvis du ikke kan lide det, skal det sendes tilbage«.

Sandra Guldberg Kampp. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

»Jeg kender så mange, der bare har tøj liggende, de ikke kan passe eller lide, fordi de ikke gider sende det tilbage. Det har jeg aldrig forstået, hvordan kan man glemme at sende ting tilbage? Det er ret vildt, især når du har brugt ret mange penge på det«.

Er du spontan-shopper eller planlægger?

»Det skifter lidt. Jeg ville godt sige, at jeg kun planlagde mine køb, men jeg skal da ikke lyve. Nogle gange kommer jeg forbi noget, hvor jeg tænker, du skal med mig hjem«.

Har klimadebatten påvirket dit forbrug?

»Ja, jeg prøver at købe second hand, om det så er på et loppemarked, Trendsales, Facebook Marketplace eller whatever. Og så generelt overvejer jeg, om det virkelig er noget, jeg har brug for og kommer til at bruge i længere tid«.

Guitaren samler ikke støv. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

Hvad har du ejet i længst tid?

»Det er nok enten min computer eller guitar – eller selvfølgelig et smykke, jeg har fået i dåbsgave og stadig har. Jeg spillede ret meget guitar på et tidspunkt, men nu er det mere noget hygge-agtigt for sjov. Den står dog heldigvis ikke helt støvet i hjørnet«.

Har du et hack til at spare penge, du gerne vil dele?

»Hvis du er det mindste i tvivl, så lad være med at købe det. Det har jeg i hvert fald personligt erfaret«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af