Nordkoreansk mand idømt dødsstraf for at smugle ‘Squid Game’ ind i landet

Nordkoreansk mand idømt dødsstraf for at smugle ‘Squid Game’ ind i landet
'Squid Game' (Foto: Youngkyu Park/Netflix)

I Nordkorea er en mand blevet idømt dødsstraf for at have smuglet den sydkoreanske Netflix-hitserie ‘Squid Game’ ind i landet. Det skriver Variety på baggrund af en artikel fra det USA-baserede medie Radio Free Asia.

Anonymiserede kilder fortæller Radio Free Asia, at manden havde smuglet kopier af serien ind i landet fra Kina, og at han solgte dem videre på USB-stik – blandt andet til en gymnasieelev, der blev opdaget i at se serien sammen med seks skolekammerater.

Gymnasieleven, der købte ‘Squid Game’-kopien er ifølge Radio Free Asias kilder blev dømt til fængsel på livstid, mens de resterende seks studerende er blev idømt fem års »hårdt arbejde«. Afsløringen får også konsekvenser for undervisere og administrationsmedarbejdere på skolen, som er blevet fyret.

De hårde straffe har grundlag i en lov, som Nordkoreas diktator Kim Jong-un indførte i december sidste år, skriver Variety. Loven gør det muligt at give særligt hårde straffe til personer, som importerer og forbruger kulturprodukter fra udlandet. Loven er især rettet mod kulturprodukter fra Sydkorea og USA, som lederen ser som store trusler.

Det er ifølge Radio Free Asia første gang, at loven er blevet brugt mod mindreårige.

Tidligere på året fortalte The New York Times, at Kim Jong-un også har betegnet den sydkoreanske musikbølge af K-pop som en »ondskabsfuld cancer«, der korrumperer nordkoreaneres »påklædning, frisurer, talemåder, adfærd«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af