Nordkoreas diktator Kim Jong-un kalder K-pop »ondskabsfuld cancer«

Nordkoreas diktator Kim Jong-un kalder K-pop »ondskabsfuld cancer«
BTS.

K-pop får i disse år større og større gennemslagskraft i den internationale musikbranche, hvor sydkoreanske grupper som BTS og Blackpink indtager de globale hitlister. For Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, ligger kulturel indflydelse tydeligvis ikke langt fra politisk magt, for han slår nu hårdt ned på nabolandets eksportvare.

Ifølge The New York Times har Kim Jong-un betegnet K-pop som en »ondskabsfuld cancer«, der korrumperer nordkoreaneres »påklædning, frisurer, talemåder, adfærd«. Lederens statsejede medier har desuden advaret mod, at den sydkoreanske popmusik vil få Nordkorea til at »smuldre som en fugtig væg«, hvis dens indtog ikke bliver stoppet.

Tilbage i december indførte Nordkorea en ny lov som følge af Kim Jong-uns bekymring for sydkoreanske kulturprodukter, der smugles ulovligt ind i landet på usb-stik. Loven kan give hele fem til 15 års tvungent ophold i arbejdslejre til personer, som forbruger eller er i besiddelse af sydkoreanske underholdningsprodukter som tv-programmer og musik. Tidligere gav den forseelse maksimalt fem års ophold i arbejdslejr, forklarer The New York Times.

»For Kim Jong-un har den kulturelle invasion fra Sydkorea oversteget et acceptabelt niveau«, siger Jiro Ishimaru, chefredaktør fra det japanske, Nordkorea-fokuserede medie Asia Press International til The New York Times. »Hvis der ikke bliver gjort noget ved det, frygter han, at hans folk kan begynde at overveje Syden som et alternativt Korea, der kan erstatte Norden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af