Alec Baldwin forklarer, præcis hvad der skete ved pistoldrab på ‘Rust’-set

Alec Baldwin forklarer, præcis hvad der skete ved pistoldrab på ‘Rust’-set
Alec Baldwin i 'Good Morning America' (Foto: Screenshot fra 'Good Morning Americaø.)

For at komme ud med sin egen forklaring før det juridiske efterspil stillede Alec Baldwin op til sit første interview om, hvad der skete, da fotograf Halyna Hutchins blev skudt og dræbt via en pistol i skuespillerens hånd på settet til western-filmen ‘Rust’.

I interviewet med Good Morning Americas George Stephanopoulos forklarer Baldwin, at de var i gang med at lave en prøve til en forestående optagelse, hvor Hutchins stod ved siden af kameraet og kiggede i monitoren, mens hun forklarede, hvilken vinkel skuespilleren skulle holde pistolen i. Den endte med at være rettet lige under hendes armhule.

Hutchins bad ham så tage ladegreb på pistolen for at afprøve, om det kom med i kameravinklen.

»Jeg trak slagstiften så langt tilbage, jeg kunne uden at lade pistolen. Jeg slap slagstiften og bang, pistolen går af«, siger han i interviewet ifølge The Hollywood Reporter.

Alle var i chok, da Baldwin havde fået at vide, at pistolen var tom for patroner, men det faldt ham først ind langt senere – da han blev interviewet af de lokale politifolk om episoden – at der rent faktisk var en ægte kugle i løbet, og at det var det, der havde fået Halyna Hutchins til at falde om – først troede han bare, at hun var besvimet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Våbenekspert Steve Wolf, der har været ansvarlig for våben på filmsets i mere end 30 år, forholder sig i et interview med The Wrap skeptisk over for, at pistolen kan have gået af, uden at Baldwin trykkede op aftrækkeren.

»På en skala fra 1 til 10? Nul«, siger han. »Du ved, pistoler går ikke af af sig selv, vel? (…) Det er et meget pålideligt værktøj, der går af, når du trykker på aftrækkeren, og det skyder ikke, når du ikke trykker på aftrækkeren«.

Det er imidlertid Alec Baldwins forklaring, og i interviewet hos Good Morning America slår han fast, at han ikke selv påtager sig skylden for den tragiske ulykke.

»Jeg føler, at nogen er ansvarlig for, hvad der skete, og jeg ved ikke, hvem det er, men jeg ved, at det ikke er mig«, siger han og afviser desuden tidligere fremsatte teorier om, at nogen skulle have sat en ægte kugle i pistolen med vilje.

Undervejs i interviewet brød Baldwin også sammen i tårer, da han mindedes Halyna Hutchins.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af