James Cameron om sin ‘Spider-Man’-idé: »Den bedste film, jeg aldrig har lavet«

James Cameron om sin ‘Spider-Man’-idé: »Den bedste film, jeg aldrig har lavet«
'Spider-Man: Far From Home' (Foto: PR)

I 2002 udkom Sam Raimis ekstremt succesfulde ’Spider-Man’ med Toby Maguire som den netsvingende superhelt. En film, der satte kul under superheltegenren.

Stod det til James Cameron, var han dog kommet Raimi i forkøbet med en version af Spider-Man, der ifølge ham selv er »den bedste film, han aldrig har lavet«. Det fortæller instruktøren bag ‘Terminator’, ‘Titanic’ og ‘Avatar’ i sin nye bog, titlen ’Tech Noir: The Art of James Cameron’.

Ifølge Indiewire havde instruktøren planer om at lave sin Spider-Man-film i årene mellem ’Terminator 2: Judgement Day’ og ’Titanic’. Og den ville have været noget anderledes end Raimis version:

»Det første, du skal tænke på, er, at det ikke er Spider-Man«, sagde Cameron for nylig i forbindelse med et interview med ScreenCruch. »Han hedder Spider-Man, men han er ikke Spider-Man. Han er Spider-Kid. Han er Spider-High-School-Kid. Han er lidt nørdet, og ingen lægger mærke til ham, og han er socialt upopulær og alle de ting«.

I Camerons version skulle Spidermans kræfter så være en »stor metafor« for »det uudnyttet potentiale mennesker har, som de ikke genkender i sig selv. I mine tanker var det også en metafor for pubertet og alle de forandringer, der sker i kroppen, din angst for samfundet, om samfundets forventninger, din relation til dit valgte køn og alle de ting. Jeg ville lave noget, der havde en form for grynet virkelighed over sig«, fortæller Cameron.

Selvom rettighederne på det tidspunkt var up for grabs, kunne Cameron ikke overtale sin studiepartner Fox til at overtage dem.

»Jeg forsøgte at få Fox til at købe dem, men rettighederne var åbenbart lidt utydelige, og Sony havde nogle meget tvivlsomme krav til rettighederne, og Fox ville ikke kæmpe for det. Peter Chernin (Fox’ tidligere direktør, red.) ville ikke kæmpe for det. Han ville ikke gå ind i den juridiske kamp. Og jeg tænkte ’er det en joke? Det kunne være en milliard dollars værd! Snarere 10 milliarder …’«

Om Fox i mellemtiden har fortrudt, melder historien ikke noget om.

Imens kan vi se frem til Sonys ‘Spider-Man: No Way Home’, der får premiere 16. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af