Soundvenue Springer: August Carter følte sig som Mads Mikkelsen, da han lavede DR3-aktuelle ’Hooligan’

August Issac Carter får sit gennembrud som skadet fodboldtalent, der drages ind i Aalborgs underverden i ’Hooligan’. Den nyuddannede skuespiller investerer tid og energi i sine medskuespillere og lærer dem ægte at kende under optagelserne. Det giver meget til rollen, oplever han.
Soundvenue Springer: August Carter følte sig som Mads Mikkelsen, da han lavede DR3-aktuelle ’Hooligan’
August Issac Carter (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

Med Soundvenue Springer sætter vi fokus på de talenter, der blæser os bagover lige nu, og som vi glæder os til at følge i mange år frem.

August Issac Carter er lige uddannet fra skuespillerskolen i København, men allerede nu er han aktuel med sin første hovedrolle: I DR3-serien ’Hooligan’, hvor han spiller fodboldtalentet Mads. 

Mads sælges til den fiktive Aalborg-klub HB, men hurtigt fører en knæskade ham på afveje – og sender ham ud på en deroute med nye venskaber, boksning, stoffer og hooligan-slåskampe i Aalborgs underverden.

August er født på Nørrebro og har gået på Bernadotteskolen, hvor hans far arbejdede som engelsklærer. Fra en tidlig alder elskede han at stå på scenen og efterfølgende få ros, og på den kreative skole fik han sin grundlæggende selvtillid, før familien flyttede til Berlin. 

Her voksede skuespillertrangen sig kun større, og som knægt fik han roller i to tyske film samt en mindre rolle som tysk soldat i Martin Zandvliets ’Under sandet’. Allerede under sin tid på Skuespillerskolen fik han en større rolle i Netflix-serien ’Equinox’ – og nu står han altså midt i sit egentlige gennembrud.

»Jeg kan huske, at min far insisterede på, at jeg skulle tage til en audition hos Deutsches Theater. På det tidspunkt spillede jeg ’Counter Strike’ og ’League of Legends’ dagen lang, samtidig med at jeg gik rundt og sagde, at jeg gerne ville være skuespiller. Jeg gad ikke tage afsted – jeg ville kun lave film – men min far blev ved med at insistere, og jeg gav efter. Jeg fik rollen, og der ændrede tingene sig for mig. Jeg lærte meget om arbejdsmoralen, når man laver teater, især i Tyskland. De var meget strikse og fulgte en slavisk plan«. 

»Jeg flyttede alene tilbage til Danmark, da jeg var 16 år – min familie bor stadig i Tyskland. Jeg ville bare gerne søge ind på Skuespillerskolen, jeg gik 100 procent efter det, og jeg kom ind i første forsøg. Jeg havde sagt, siden jeg var 12, at jeg gerne ville være skuespiller, så det var også ret vigtigt, at jeg blev det – især for mig selv«. 

»Jeg startede med at bo på en højskole i Birkerød, som er sådan en statsstøttet kostskole, der er en del af Birkerød Gymnasium. Der var jeg de første to år. Da jeg så blev 18, flyttede jeg til Valby – hjem til min bedste ven, som jeg lærte at kende i vuggestuen. Han er stadig min bedste ven i dag. Jeg boede i hans mors kælder i seks måneder, og siden da har jeg befundet mig i den der klassiske København-ting med at bounce rundt fra sted til sted. Indtil der var en ven, hvis forældre købte en lejlighed til ham, så kunne jeg bo der i to år, og nu bor jeg så i Nordvest hos en anden ven«. 

August Issac Carter (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

»Det var også de her drenge, som jeg så ’Hooligan’ med, da den blev tilgængelig på DR3. De sagde, at de synes, det var en fed serie, og at jeg spillede godt, så jeg er stolt over at kunne vise noget frem for dem«. 

»Første gang jeg læste Mads-rollen, tænkte jeg, at det var meget spændende. Det var fedt at se, at det skulle være en DR3-serie, der foregik uden for København og handlede om andre slags problemer, fællesskaber og drenge. Dét jeg synes er fedt ved den her serie er, at den måske trækker et publikum, som er mere sådan drengerøvsagtige. Der er lidt mere fart på, men serien er også sårbar og øm, og der er mange momenter med de her drenge, der viser, hvordan man er god ven – og hvad det vil sige at være en del af det her fællesskab og være der for hinanden«. 

»Mads er god til at bestemme. Han tager teten med de to nye venner, han får. Han går efter det, han vil – og det har jeg også i mig. Da jeg læste manuskriptet, tænkte jeg, at jeg godt kunne finde ham her lederen frem i Mads, uden at han fremstår som en kliche eller nederen – men som en god ven«. 

Frederik Emil Mathiasen og August Issac Carter i ‘Hooligan’. (Foto: Jonas Berlin)

»Jeg startede på ’Hooligan’ lige efter min afgangsforestilling på skuespillerskolen. Dagen efter eksamen stod jeg på settet i Aalborg og skulle filme. Man var bare i sådan en lille boble. Ti timers optagelser om dagen i 35 dage i streg. Det var hårdt, men også fedt«. 

»De andre medvirkende blev castet ud fra Aalborg-området, da de skulle have den specifikke dialekt. Jønsson – eller Morten (Agerholm Jensen, red.), som han hedder i virkeligheden – er selv tidligere bokser, så det var vigtigt at have ham på settet. Han lærte os, hvordan man egentlig bokser, så det så godt ud. Frederik (Emil Mathiasen, red.), der spiller Lasse, og Gustav (Gleerup Jeppesen, red.), der spiller Nicklas, er også bare nogle helt almindelige drenge«. 

»Jeg var bare på røven over, hvor godt de spillede! Jeg kan huske, at vi var til første reading i Aalborg. Vi kommer ind, og så ser jeg bare Mads (Winther Nielsen, red.), der spiller Lille Klaus, og Morten, der spiller Jønsson, og jeg stirrer bare på dem og tænker: ’Hvad er det for nogle crazy nordjyder, de har fundet? Hvor er det her sindssygt. Men de viste sig også bare at være de dejligste drenge overhovedet«.

»Da vi kom på settet, kunne jeg mærke, at de var iskolde. De spillede ikke, de overgjorde ikke, de var bare. Det, de gjorde, havde jeg nærmest brugt tre år på skuespillerskolen for at lære. Bare at være i det og ikke at spille et eller andet, bare at være ægte. Og det var de så seje til«. 

August Issac Carter (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

»Vi skulle introducere os selv og fortælle, hvem vi var. Mit svar var: ’Okay, hør her, min yndlingsfilm, det er ’Pusher 2’, og den er også lavet med en masse folk, der ikke er erfarne og ikke har spillet, og så er der lige Mads Mikkelsen – og jeg føler mig lidt som Mads Mikkelsen lige nu, og vi skal til at optage en fed serie, så jeg glæder mig bare herre meget.’ Det faldt i rigtig god jord«. 

»De andre medvirkende fik noget godt frem i mig, og jeg fik noget godt frem i dem. Frederik og jeg blev også bedste venner i virkeligheden. Vi var der i syv en halv uge. Han kom hver evig eneste dag efter optagelse og hentede mig i sin Ford. Så kørte vi ud til stranden eller andre steder. Vi spillede basket og drak bajere, mens vi hyggede os«. 

»Det er nok mest dét, som jeg har lært med ’Hooligan’, men også med ’Equinox’. Man skal bare blive venner med dem, man skal filme med – sådan ægte rigtige venner! Jeg har stadig kontakt til dem fra ’Equinox’, og jeg kommer også til at have kontakt med dem fra ’Hooligan’ i lang tid. Når man har kærlighed til hinanden, så sker der et eller andet. Gå all in! Det giver fandme meget«.

’Hooligan’ kan ses på DR TV. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af