Anbefaling: Biografer og spillesteder må åbne fra på søndag

Anbefaling: Biografer og spillesteder må åbne fra på søndag
Publikum til The Minds of 99 i Parken. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Opdatering 10.16: Ifølge en mail fra Kulturministeriet, som Soundvenue har set, ophæves restriktionerne allerede 16. januar – hvilket betyder, at biografer og spillesteder må åbne søndag frem for mandag.

Biograferne og spillestederne har sammen med resten af kulturlivet holdt lukket siden midten af december, men nu ser det ud til, at de får lov at slå dørene op igen til den planlagte dato, på mandag den 17. januar.

Det er i hvert fald det, Epidemikommisionen anbefaler Folketingets Epidemiudvalg, erfarer TV 2.

Folketinget følger næsten altid kommisionens anbefalinger, og det ser altså således ud til, at vi fra næste uge igen kan gå til koncert og i biffen, om end den korte frist selvsagt er et problem for særligt spillestederne.

Åbningen sker dog under de betingelser, at der er krav om coronapas og mundbind/visir, og at der er en begrænsning på 350 mennesker indendørs, der alle skal sidde ned. Sidstnævnte vil selvfølgelig stadig volde store problemer for en del koncerter – og enkelte biografer.

Det vides endnu ikke, hvornår disse begrænsninger ophæves.

Genåbningen sker, efter antallet af akutindlæggelser er moderat, og at alt tyder på, at omikronvarianten er en mild udgave af covid-19.

Særligt biograferne har været særdeles vrede over denne ombærings totale nedlukning, som har fundet sted, mens for eksempel barer og restauranter har måttet holde åbent til klokken 22.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af