Her er de 27 mest imødesete danske album i 2022 – Mø, Jada, Andreas Odbjerg og mange flere

Der er rigtig meget god dansk musik i vente i 2022. Vi har udvalgt 27 album, vi glæder os til – både helt formelle annonceringer, kvalificerede gisninger og håbefuldt gætværk.
Her er de 27 mest imødesete danske album i 2022 – Mø, Jada, Andreas Odbjerg og mange flere
Mø. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mø ‘Motordrome’ (28. januar)

Møs tredje album har allerede fået en håndfuld fængende ‘Motordrome’-singler, der har varmet godt op til hendes første fuldlængde siden ‘Forever Neverland’ fra oktober 2018.

2. Brimheim ‘Cant Hate Myself Into a Different Shape’ (28. januar)

Oven på den fremragende ep ‘Myself Misspelled’ var forventningerne til et Brimheim-album høje. Efter en lille håndfuld skarpe singler og en fuldkommen magisk Spot Festival-koncert blev forventningerne til den dansk-færøske kunstner så lige endnu højere.

3. Holm ‘Why Don’t You Dance’ (28. januar)

Januar sidste år krøb det aarhusianske rockband Yung frem fra skjul med det fremragende album ‘Ongoing Dispute’. I år vender gruppens frontmand Mikkel Holm Silkjær tilbage til sit slackerrockede soloprojekt, der endelig munder ud i et debutalbum i år.

4. Greta ‘Forever We’ll Be Dancing’ (4. februar)

Det var egentlig meningen, at vi skulle have haft dette album i 2021, men det blev udskudt grundet Gretas graviditet. Vi ønsker Greta tillykke med den lille ny og ser spændt frem mod et album, der forhåbentlig kan imponere os lige så meget, som da Greta gav koncert til topkarakter på Summer Days sidste år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Trentemøller ‘Memoria’ (11. februar)

Dystre synths i intense lydlandskaber – det er Anders Trentemøller ekspert i, og når produceren til februar udgiver ‘Memoria’, er det hans sjette album.

6. Branco ‘Baba Business 3’

Branco kalder selv ‘Baba Business’-serien for sin livshistorie, og livshistorien er der jo altid nye kapitler af. Rapperen har selv sagt, at vi skal forvente treeren i løbet af 2022 sammen med et stort liveshow og en håndfuld festivaloptrædener.

7. Eee Gees debutalbum

Et af de mest lovende nye talenter i 2021 var Eee Gee, hvis rustikke, folksy popsange var lige det skud friskt blod, vi havde brug for. Med fire bundsolide singler ude, må det snart være tid til at annoncere en større udgivelse.

8. Fabräks debutalbum

Højlydt råberappende postpunk, der bærer en fandenivoldskhed over sig, der sjældent ses på den danske musikscene? Den ingrediensliste har været en af årsagerne til, at Fabräk har været et af de mest hypede nye navne i 2021 – og når de formentlig snart kaster sig over albumformatet, vil hypen nok kun blive større.

9. Ganger ‘Pisk’

De to første album i Gangers ‘Mørktropisk’-trilogi har været storladen konceptuel popmusik, der skræller genren totalt fra hinanden. ‘Mørk’ og ‘Tro’ kom med kun et års mellemrum, så når der nu er gået over et år siden ‘Tro’, må ‘Pisk’ da være lige om hjørnet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Gents ‘Souvenir’ (februar)

Apropos Ganger: De driver et pladeselskab ved navn Yachtvej, og i 2021 gjorde de et alvorligt scoop, idet de fik synthpopduoen Gents ombord. Og de to singler, Gents har udgivet forud for albummet ‘Souvenir’, har været noget af deres mest ambitiøse materiale hidtil.

11. Goss’ andet soloalbum

Den tidligere Reptile Youth-sanger har i 2021 delt nye singler og annonceret en omfattende turné. Det lugter meget af, at der er et nyt album i sigte fra Mads Damsgaard, der storimponerede med sin country-inspirerede altpop på 2020-albummet ‘Group Therapy’.

12. Hans Philips andet soloalbum

Okay, vi har ikke set noget, der direkte antyder, at der er et nyt album om hjørnet fra den tidligere Ukendt Kunstner-rapper. Men ‘Forevigt’ har snart to år på bagen, så det virker ikke helt usandsynligt, at der måske snart kommer mere fra samme skuffe. Vi krydser fingre.

13. Iomfros debutalbum

Alma Kjær Agergaard har sit helt eget brand af indadskuende, samfundskritisk, humoristisk og sårbar singer/songwriter-artpop. På tværs af de tre singler, hun indtil videre har udgivet, har vi i hvert fald klart fået appetit for et album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

14. Jadas andet album

Noget siger os, at hun har det klar, men bare gemmer på det, indtil hun skal spille på Orange Scene. Så ja, Roskilde Festival har altså bare at blive til noget i år!

15. Joyces andet album

Da vi i november så det fremadstormende rockband i Vega, klingede deres uudgivne sange af en lidt mere grunget retning end tidligere. Uanset stilart glæder vi os til mere fra kvartetten, der om nogen forstår at indkapsle generationsangst.

16. Kammas debutalbum (foråret)

Efter den stærke debut-ep ‘Momentary Emotions’ udgav Kamma i foråret den fremragende, ømme popsang ‘Good Daughter’. I den anledning varslede hun, at hun var klar med et debutalbum i 2022, og hvis resten af tracklisten er bare halvt så god som ‘Good Daughter’, har vi virkelig noget at glæde os til.

17. Kidds tredje album

I julen udgav Kidd en lille ep med det mundrette navn ‘3 numre i gave fordi de ikke kommer med på pladen’. Det må vel betyde, at der ikke er synderligt længe til, at hans næste album kommer. Og så er vi jo også blevet lovet et album fra Cheff Records i samlet flok.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

18. Mercedess’ debutalbum

Det er lidt tid siden, vi senest har hørt nye toner fra Mercedess, men 2021-singlen ‘Serious Dancing’ og i særdeleshed hendes fængslende Spot Festival-optræden talte sit eget sprog. Vi håber, at 2022 er året, hvor der igen kommer gang i Mercedess’ udgivelsesskema, og måske tør vi endda håbe på et album.

19. Modests debutalbum

Efter nogle år på den danske rockscene (efterfulgt af godt halvandet års tavshed) udmeldte Modest i 2021, at de endelig er på vej med deres debutalbum. Det gjorde rockbandet med den energiske single ‘Losing All the Time’, der lover rigtig godt for deres 2022-output.

20. Andreas Objergs debutalbum

I 2021 blev Andreas Odbjerg pludselig folkeeje. Den stærke sanger og sangskriver skrev i december på de sociale medier, at hans første soloalbum var i gang med at blive mixet færdigt – så den står på catchyness og store følelser i lange baner i 2022.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

21. Prismas debutalbum

Søsterduoen Prisma har allerede to ep’er bag sig, og den seneste, ‘Inside Out’ fra 2021, resulterede i lidt af et gennembrud for dem. Mon ikke 2022 bliver året, hvor deres bragende, harmoniserende indierock endelig kan høres i albumformat?

22. Reveal Partys debutalbum

Emily Holm Nyhuus’ sangskrivning strålede, da hun i 2020 lancerede projektet Reveal Party med ep’en ‘You Stole a Year of My Life’. I 2022 bliver det atter tid til at græde med på Nyhuus’ emo-inspirerede indierock, når hun formentlig udvider til et albumformat – hun har i hvert fald lovet ny musik.

23. Selina Gins solodebut

Den tidligere Nelson Can-sanger har til solokoncerter vist, at hun behersker intimitet og emotivt nærvær som få andre. 2022 lader til at blive året, hvor vi endelig kan få det Selina Gin-album, vi længe har drømt om.

24. Sonic Girls debutalbum

Hyperpop kom for alvor til Danmark i 2021, og et af de navne, vi holder tættest øje med i den genre, er Sonic Girl. Efter hendes to stærke singler er det vel på tide at se frem mod et album, eller i hvert fald en ep, i 2022.

25. Tessas debutalbum

Ja, det er jo ikke fordi Tessa har holdt igen i singlernes verden, men vi kunne nu godt tænke os at se hende slå sig løs i albumformat. Det ville i hvert fald med lethed blive en af årets mest omtalte danske (hiphop)udgivelser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

26. Velvet Volumes tredje album

Når Velvet Volume spiller live disse dage, er det praktisk taget udelukkende ny musik, der er på setlisten. De har skiftet stil fra et højlydt, attituderigt hardrockband til en skævere, mere uforudsigelig artrock-konstellation – og skiftet klæder dem gevaldigt. Det ville være rigtig overraskende, hvis der ikke lander et album i 2022.

27. Zar Paulos debutalbum

Den dansksprogede new wave-gruppe udgav i sidste uge den helt igennem fænomenale ‘Klap for fædrelandet’, deres første nye nummer i næsten to år. Det betyde, at der er meget mere på vej i løbet af 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af