‘Droppet’: Ulrikke Falch knalder sig fra kærestesorg i ny norsk breakout-serie

‘Droppet’: Ulrikke Falch knalder sig fra kærestesorg i ny norsk breakout-serie
Ulrikke Falch i 'Droppet'. (Foto: Josephine Owe)

Da ‘Skam’-hypen var på sit højeste i Danmark, tog jeg Politikens test om, hvilken ‘Skam’-karakter jeg var. Jeg blev Vilde, fordi jeg havde svaret, som om jeg gerne ville være Noora, men tydeligvis ikke kunne narre nogen.

Vi er nok mange, der elskede Vilde, netop fordi vi kunne identificere os med hendes forsøg på at virke mere cool og selvsikker, end hun var – og selvfølgelig på grund af skuespiller Ulrikke Falchs fortryllende og skæve naive charme.

Den hiver den populære norske skuespiller frem igen i komediedramaserien ‘Droppet’, som er en del af den nye fiktionssatsning på Discovery +. Her spiller Falch 25-årige Line, en voksen udgave af Vilde, der har samme tendens til at lade som om, at alting er fint.

»Jeg er faktisk i rigtig god balance«, lyver Line til sin chef på en burgerrestaurant, der bekymret spørger til hendes velbefindende, efter hun har skældt en kunde ud for at skifte bestilling.

I virkeligheden er Line slået helt ud, fordi hendes kæreste Julia har slået op med hende, og hun netop er flyttet ud af deres fælles lejlighed. Heldigvis – måske – står hendes veninde Elin (Clara Henry) klar med en lejlighed, trøst og et uudslukkeligt engagement i at få Line over kærestesorgerne. Hun opretter en datingprofil til Line og får hende til at indvillige i at knalde med en ny person hver uge i to måneder.

Teorien er, at Line derved vil glemme alt om Julia. Men sådan går det naturligvis ikke.

‘Droppet’. (Foto: Josephine Owe)

Det er ganske underholdende at følge Line på hendes mange både spændende, sexede, men mest af alt kiksede dates med et hav af forskellige kvinder. Fra en MILF, der lokker med et hus i Toscana, til en superliberalistisk iværksætter, der rynker på næsen af Lines afslappede stambar, til en stilfærdig tandlæge med gode råd om emalje og drømmekvinden, som Line simpelthen ikke kan huske, hvor hun kender fra.

Både datingsituationerne og Lines ‘High Fidelity’-stalking af Julia er dog også tynget af klichéer. Som da Line og Elin bryder ind hos Julia og er nødt til at gemme sig i badet, da hun kommer hjem, og da Line lyver om sin mors helbred for at lokke eksen med i spa.

En date med to kvinder på én gang på samme restaurant giver ‘Mrs. Doubtfire’ baghjul i cringe, og en sexpartners tætte forhold til sine katte er simpelthen for fjollet. Mere original og ærlig er en date med en Tinder-træt kvinde, der næsten allerede har opgivet på forhånd og starter med at gennemgå sine regler for dates: At de deler regningen efter indkomst og ikke lover at skrive, hvis de ikke mener det.

Serien har også reelt rørende øjeblikke, specielt i scenerne mellem Line og Julia, som vi aldrig rigtigt forstår, hvorfor ikke kan være sammen. Måske fordi Line heller ikke forstår det og er i selvfornægtelse over sit eget ansvar i bruddet.

Line er relaterbar i alle sine fuckups, fornægtelser og forsøg på at redde akavede situationer. Men man bliver efterhånden også træt af hendes selvsabotage, lillepigeattitude og manglende agens. Det er irriterende, at hun ikke beder nævenyttige Elin om at stikke sin datingplan skråt op, og endnu mere irriterende, at Elin tilsyneladende ikke har andet at gå op i.

En utilfredsstillende drejning til slut trækker den ellers på mange måder sjove og genkendelige dating- og breakupserie yderligere ned.


Kort sagt:
Det er sjovt at følge charmerende Ulrikke Falch fra ‘Skam’ forsøge at knalde sig fra sin kærestesorg, men den norske breakup-serie byder på for mange klichéer til at løfte sig.

'Droppet'. Tv-serie. Hovedforfatter: Lina Åström. Medvirkende: Ulrikke Falch, Clara Henry, Amy Deasismont, Dilan Alpak, Evelyn Mok, Rebecka Hemse, Ulla Skoog. Spilletid: 8 afsnit a ca. 20 minutter. Premiere: Kan ses på Discovery+
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af