Disse serier skal du streame i marts – fra Oscar Isaacs Marvel-helt til ‘Bridgerton’-comeback og dansk kærlighed

Vi går en lovende seriemåned i møde, når både Netflix, HBO, Disney og DR stempler ind med pirrende titler.
Disse serier skal du streame i marts – fra Oscar Isaacs Marvel-helt til ‘Bridgerton’-comeback og dansk kærlighed
'Bridgerton' sæson 2. (Foto: Liam Daniel/Netflix)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Winning Time

Adam McKay er manden, der engang var kendt for Will Ferrell-komedier som ‘Anchorman’ og siden blev Oscar-nomineret instruktør bag film som ‘The Big Short’, ‘Vice’ og ‘Don’t Look Up’, mens han sideløbende har søsat et seriestorværk som ‘Succession’.

Nu lancerer han en ny HBO-serie, ‘Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty’. McKay er serieskaber og har instrueret første afsnit, mens John C. Reilly spiller Jerry Buss, der i 80’erne beslutter sig for at købe Los Angeles Lakers og forvandle holdet til USA’s bedste – med god hjælp fra det unge håb Earvin ‘Magic’ Johnson, spillet af det nye navn Quincy Isaiah.

’Winning Time’ kan ses på HBO Max fra 7. marts.

Ashley Walters og Kano i ‘Top Boy’ (Foto: PR)

Top Boy‘ sæson 4

Den britiske serie kørte over to korte sæsoner tilbage i 2011-13, men rapperen Drake var så vild med den, at han kickstartede dens comeback i 2019. Serien følger kampen om narkotronen i Londons Hackney-kvarter og er ikke blot en autentisk oplevelse på linje med ‘The Wire’. Den giver også et sjældent autentisk indblik i de unge drugdealeres familieliv, på godt og ondt. Hjertet er i den grad med.

Ligesom ’The Wire’ formår den at optegne de menneskelige portrætter i ghettoen og konsekvenserne af narkohandlen, men ’Top Boy’ er fokuseret på to-tre bærende karakterer, og man kommer dybt ind i relationerne til deres familie og venner. Og så er det altså en fornøjelse i sig selv at høre britisk gangsterlingo. Wagwan, bru.

’Top Boy’ sæson 4 kan ses på Netflix fra 18. marts.

Ane Stensgaard Jul og William Halken i ‘Ingen vej tilbage’. (Foto: Jan Bastian Muñoz Marthinsen)

’Ingen vej tilbage’

Andrias Høgennis Super16-afgangsfilm ’No ill will’ (‘Ikki illa meint’) vandt en pris på Cannes-festivalen tilbage i 2019. Og nu er det dansk-færøske talent klar med DR-serien ’Ingen vej tilbage’, der har blandt andre William Jacobsen Halken, Ane Stensgaard Jul og May Simon Lifschitz på rollelisten.

Historien centrerer sig om den 20-something stylist Nanna, som er bollevenner med kassemedarbejderen Lasse. Men da Nanna bliver gravid, sættes alle følelser på spidsen, og det gør det pludseligt svært for Nanna at holde på sin store hemmelighed.

’Ingen vej tilbage’ kan ses på DR fra 18. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Lust

Den første skandinaviske serie under HBO Max-brandet skal over otte afsnit handle om fire kvinder i 40’erne, der er barndomsveninder, og som forsøger at bibeholde en vis form for passion og begær i en verden, hvor det af og til kan synes umuligt.

En af kvinderne, Anette, skal imidlertid stå for en statsfinansieret undersøgelse ved navn ‘Make Sweden sexy again’, hvilket sætter en masse spørgsmål i gang om blandt andet rutineplaget og skemalagt sex, børn, ægteskab og karriere.

’Lust’ kan ses på HBO Max fra 18. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Moon Knight

Marvel-universet vokser sig hastigt større. Oscar Isaac har titelrollen i ’Moon Knight’ som den tidligere marinesoldat Marc Spector, der lider af en personlighedsspaltning. Ved hjælp af en egyptisk forbandelse får Spector overnaturlige kræfter og forvandles til antihelten Moon Knight.

Ethan Hawke spiller skurken Arthur Harrow, som i tegneserien var tidligere naziforsker. ‘Moon Knight’ er Isaac og Hawkes debut i Marvel-regi, og meget tyder på, at serien – ikke ulig ‘WandaVision‘ – vil forsøge at trække superheltegenren i nye retninger.

’Moon Knight’ kan ses på Disney+ fra 30. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Bridgerton’ sæson 2

Da første sæson af Netflix og Shonda Rhimes’ ‘Bridgerton‘ landede for lidt over et år tilbage, strøg periodedramaet noget overraskende til tops på listen over streamingtjenestens mest sete serier nogensinde. Ganske vist blev den engelske overklasses romantiske 1800-tals forviklinger vippet af pinden af ‘Squid Game’ senere på året, men nu er ‘Bridgerton’ klar til at tage revanche med sæson 2.

I anden sæson er fokus for fortællingen Lord Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), den ældste søn i Bridgerton-familien, som er på giftefødder ud fra rent praktiske hensyn. Offeret for denne søgen bliver Edwina, som netop er ankommet fra Indien med sin storesøster Kate, som gør alt, hvad hun kan for at forhindre forholdet.

‘Bridgerton’ sæson 2 kan ses på Netflix fra 25. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’WeCrashed

Jared Leto er kendt for at forsvinde ind i sine roller, nogle gange med mystiske metoder som at sniffe tomatsovs. Nu forsvinder han ind i rollen som den excentriske milliardær Adam Neumann, som i traileren sammenligner sig selv med gud.

Apple-serien er baseret på den rigtige historie om Neumann, som stiftede firmaet WeWork, hvor han senere blev fyret som CEO på grund af sin alternative livsstil fyldt med stoffer og generel overflod. Selvom den spinkle, langhårede milliardær til forveksling kunne ligne Leto, har det ikke stoppet skuespilleren fra endnu engang at transformere sit ansigt, dog mere subtilt end i ’House of Gucci’, i tilgift til endnu en særpræget dialekt.

’WeCrashed’ kan ses på AppleTV+ fra 18. marts.

‘Dopamin’. (Foto: Viaplay)

’Dopamin

Norske Josefine Frida fra ’Skam’ får sin danske tv-debut i Discovery+-serien ’Dopamin’, der beskrives som et psykologisk, relationsbåret trekantsdrama. Sygeplejersken Maiken (Amalie Dollerup) og hendes kæreste, lægen Jacobs (Jonathan Harboe) verden vendes på hovedet, da den norske sygeplejerske Ida (Josefine Frida) starter på afdelingen og sætter gang i en kædereaktion af begær og manipulation.

’Dopamin’ er løst inspireret af virkelige kriminalsager og er skabt og skrevet af Christian Vangsgaard, Malthe Koch og Martin Winther, som også stod bag ’Enten/Eller’ på Xee. Martin Winther fungerer desuden som instruktør.

’Dopamin’ kan ses på Discovery+ fra 31. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Halo’

Hollywood har længe forsøgt at filmatisere det ikoniske blockbusterspil ‘Halo’, og nu har arbejdet endelig båret frugt med den længe ventede serie, der har Pablo Schreiber i hovedrollen som den mystiske Master Chief, der bekæmper aliens i det 26. århundrede.

Jen Taylor gentager sin rolle som Cortana fra spillene, mens de to får følgeskab af skuespillere som Natasha McElhone, Bokeem Woodbine, Yerin Ha og Charlie Murphy. Serien er skrevet af Steven Kane og Kyle Killen. De første to afsnit instrueres af Otto Bathurst, der er kendt for sit arbejde på ‘Peaky Blinders’ og ‘Black Mirror’.

’Halo’ kan ses på Paramount+ fra 24. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Pieces of Her

Geniale Toni Collette er tilbage på Netflix efter sin scenestjælende præstation i streamingtjenestens ’Unbelievable’ – og miniserien ’Pieces of Her’ lyder ikke mindre eksplosiv.

Bella Heathcote (’The Neon Demon’) spiller en ung kvinde, som lige akkurat undgår at blive dræbt under et masseskyderi, hvorefter hendes egen mor (Collette) slår gerningsmanden ihjel med en brutalitet, der flår familien fra hinanden.

Serien er baseret på en krimi af bestseller-forfatteren Karin Slaughter.

’Pieces of Her’ kan ses på Netflix fra 3. marts.

https://www.youtube.com/watch?v=LO8mSkbppE4

’The Boys: Diabolical

Super(anti-)helteserien ’The Boys’ har fået en animeret spinoff. Og den er præcis lige så blodig og fandenivoldsk som før. Seriens otte afsnit er alle skrevet af forskellige forfattere, heriblandt Seth Rogen, Awkwafina, Justin Roiland, Andy Samberg og Aisha Tyler. Og hvert afsnit kommer til at have sin egen unikke animationsstil.

Rollelisten kommer ud over Antony Starr og Elisabeth Shue, som spiller Homelander og Madelyn Stillwell i ’The Boys’, til at indeholde navne som Simon Pegg, Christian Slater, Michael Cera, Ben Schwartz, Don Cheadle, Kumail Nanjiani og de tidligere nævnte afsnitforfattere for blot at nævne et par.

’The Boys: Diabolical’ kan ses på Amazon Prime Video fra 4. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af