‘Ghostbusters’-instruktør Ivan Reitman er død

‘Ghostbusters’-instruktør Ivan Reitman er død
'Ghostbusters'. (Foto: PR)

Han satte et ikonisk aftryk på filmhistorien og berørte millioner af publikummer over flere generationer.

Men i weekenden takkede han af: Den 75-årige ‘Ghostbusters’ og ‘Space Jam’-instruktør Ivan Reitman sov stille ind i sit hjem.

Det oplyser familien til nyhedsmediet AP (via Deadline).

»Vores familie sørger over det uventede tab af en ægtemand, en far og en bedstefar, som lærte os altid at opsøge magien i livet. Vi trøster os med, at hans arbejde som filmmager bragte latter og glæde til utallige andre verden over. Mens vi sørger privat håber vi, at dem der kendte ham igennem hans film, vil huske ham for altid«, skriver familien i et statement til AP.

Reitman, som oprindeligt blev født i Tjekkiet, men voksede op i Canada, brød igennem i Hollywood i 1978, da han producerede komedien ‘National Lampoon’s Animal House’.

Den internationale berømmelse blev cementeret, da han selv instruerede ‘Ghostbusters’ i 1984, og i de efterfølgende årtier stod han ligeledes bag ‘Ghostbusters 2’, ‘Space Jam’, Arnold Schwarzenegger-komedierne ‘Junior’, ‘Twins’ og ‘Kindergarten Cop’, samt de lidt nyere romantiske komedier ‘No Strings Attached’ med Natalie Portman og Ashton Kutcher og ‘My Super Ex-Girlfriend’ med Uma Thurman.

Sidste år agerede han producer på den roste ‘Ghostbuster’-opfølger ‘Ghostbusters: Afterlife’.

Kollegaen Paul Feig, som instruerede 2016’s ‘Ghostbusters’-reboot med Kristen Wiig og Melissa McCarthy, skriver på Twitter:

Komiker Kumail Nanjiani (‘The Big Sick’, ‘Eternals’) udtrykker ligeledes sin sorg:

… Og det samme gør instruktør Judd Apatow:

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af