Bill Murray blev narret til at medvirke i ’Ghostbusters’-opfølger

Bill Murray blev narret til at medvirke i ’Ghostbusters’-opfølger
Bill Murray i 'Ghostbusters'. (Foto: PR)

Ivan Reitmans kulthit ‘Ghostbusters’ fra 1984 har alle dage været en sprudlende humørbombe, men det samme kan ikke just siges om efterfølgeren fra 1989, der led under en negativ modtagelse fra anmeldere såvel som fans.

En del af forklaringen kan muligvis findes i, at filmens oprindelige historie aldrig blev realiseret. Det er i hvert fald den udlægning, som Bill Murray præsenterede i forbindelse med en paneldebat ved Santa Barbara International Film Festival. Her uddybede han sin modvillighed i forhold til at lave en efterfølger til originalen.

»Jeg troede egentlig, at den eneste grund til, at nogen ville lave en efterfølger, var på grund af pengene«, siger han ifølge Collider og fortsætter:

»Jeg var muligvis den, der var mest modvillig. Men der var nogen, der snød mig alligevel. Jeg ved ikke, om Ivan (Reitman, red.) havde planlagt det, men de fik os alle sammen tilbage i et rum, og det var virkelig sjovt at se hinanden igen, da vi ikke havde været i samme lokale, siden den første film kom ud. (…) De fik os samlet og pitchede en historie, der var virkelig god, og jeg tænkte: ’Hold da op, det her kan fungere’«.

Men det første pitch, som i sig selv ikke bliver uddybet yderligere, blev aldrig til noget. Derimod blev det erstattet af et andet manuskript, som Reitman og co. benyttede sig af – til stor skuffelse for Murray.

»Det (første pitch, red.) endte med ikke at blive den historie, som de skrev. De fik os med i efterfølgeren ud fra et falsk påskud. Harold (Ramis, red.) havde den her fantastiske idé, men da vi begyndte optagelserne, og jeg dukkede op på filmsettet, tænkte jeg: ’Hvad fanden er det her?’«, siger han.

I forbindelse med den samme paneldebat på Santa Barbara-festivalen, benyttede Murray også lejligheden til at kommentere på sin kommende medvirken i Jason Reitmans reboot ’Ghostbusters: Afterlife’. Ifølge Murray bringer den tredje installation franchisen tilbage på rette spor.

»Vi (de oprindelige ’Ghostbusters’-stjerner, red.) var kun med i et lille stykke tid, men det var fysisk smertefuldt. At skulle bære de rygsække var ekstremt ubehageligt. Vi havde batterier på størrelse med batterier, og nu har de batterier på størrelse med øreringe. Det var meget ubehageligt«, siger han og hentyder til de gigantiske apparater, som det originale ’Ghostbusters’-hold brugte til at fange spøgelser med.

’Ghostbusters: Afterlife’ får premiere 11. november i år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af