Hollywoods umulige premiere-puslespil fortsætter: ‘Ghostbusters’ og ‘Morbius’ udskudt

Hollywoods umulige premiere-puslespil fortsætter: ‘Ghostbusters’ og ‘Morbius’ udskudt
Jared Leto har hovedrollen i den kommende vampyrfilm 'Morbius'. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Hollywoodstudierne kæmper i disse dage i noget nær blinde for at få premierekalenderens kaotiske puslespil til at gå bare nogenlunde op.

Ingen ved selvsagt, hvornår biograferne atter kan slå dørene op, og en række af forårets store blockbuster-film a la ‘No Time to Die’, ‘Mulan’ og ‘Black Widow’ er allerede blevet udskudt til senere på året.

Senest har Sony nu taget konsekvensen af corona-uvisheden og pillet sine store sommerfilm af plakaten for at sikre sig premieredatoer i 2021 og 2022, inden det potentielt bliver svært at finde en ledig plads. Det går ud over blandt andre ‘Ghostbusters’-rebootet, Jared Letos Marvel-vampyrfilm ‘Morbius’ og Tom Hanks-krigsfilmen ‘Greyhound’, hvis premiereskæbne i skrivende stund er i limbo.

Her er de foreløbige nye premieredatoer for Sonys største film:

  • ‘Ghostbusters: Afterlife’ rykkes fra 10. juli 2020 til 5. marts 2021.
  • ‘Morbius’ rykkes fra 31. juli 2020 til 19. marts 2021.
  • ‘Fatherhood’ (drama med Kevin Hart) rykker fra 15. januar 2021 til 23. oktober 2020.
  • ‘Uncharted’ (spilfilmatisering med Tom Holland) rykkes fra 5. marts 2021 til 8. oktober 2021.
  • Hemmeligt Marvel-projekt rykkes fra 8. oktober 2021 til en uvis senere dato.
  • ‘Greyhound’ rykkes fra 12. juni 2020 til en uvis senere dato.

De mange udskudte premierer er ikke alene ganske uhørt i Hollywoods historie, det kan også ende med et ditto historisk blodbad ved billetlugerne, når en overvægt af titler ramler sammen i 2021 og 2022.

Det er derfor heller ikke usandsynligt, at nogle studier vil bide i det sure æble og sende en film eller tre direkte på streaming, selvom det for de store 3D-smægtende helaftensfilms vedkommende er et økonomisk og marketingsmæssigt mareridtsscenarie.

Blandt de blockbusters, der stadig står til at få premiere til sommer, er ‘Top Gun: Maverick’ (24. juni), ‘Wonder Woman 1984’ (14. august), Pixar-filmen ‘Soul’ (19. juni) og Christopher Nolans ‘Tenet’ (17. juli).

En ting er dog sikkert: Ingen kan vide sig helt sikre på noget endnu endnu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af