Kina dropper (næsten) censur af ’Fight Club’-slutning

Kina dropper (næsten) censur af ’Fight Club’-slutning
Brad Pitt i 'Fight Club' (Foto: PR)

Denne artikel indeholder spoilers for ’Fight Club’, både Finchers version og den kinesiske version.

Filmfans verden over græmmede sig i slutningen af januar over den kinesiske streamingtjeneste Tencent Video, efter det kom frem at de havde klippet slutningen til David Finchers antikapitalistiske værk ’Fight Club’ om.

På grund af Kinas censurregler der dikterer, at kriminelle ikke må slippe af sted med deres handlinger, blev alle Tyler Durdens (Brad Pitt) tilhængere anholdt og bomberne desarmeret. Det blev forklaret med en tekst på skærmen.

Tyler Durden, som den unavngivne hovedperson (Edward Norton) skyder i hovedet ved at skyde sig selv – eftersom Durden i filmens twist viser sig at være en del af hovedpersonens egen personlighed – blev desuden indlagt på et sindssygehospital, ifølge den nye tekst.

Der var megen diskussion om, hvorvidt den kinesiske klipning ødelagde Finchers oprindelige budskab, men den oprindelige forfatter mente rent faktisk, at kineserne var tættere på bogen.

Nu skriver The Wrap, at Tencent Video er gået tilbage til den oprindelige slutning, hvor den unavngivne hovedperson og Marla (Helena Bonham Carter) ser Project Mayhems terrorplan ført ud i livet.

Der mangler dog stadig ét enkelt minut af filmens spilletid, idet nogle af sexscenerne og det allersidste kameraskud er klippet ud – aka. billedet af en mands penis, der refererer en tidligere scene, hvor Durden klipper små klip fra pornofilm ind i biograffilm.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af