’Fight Club’-forfatter: Den kinesiske slutning er faktisk tættere på bogen

’Fight Club’-forfatter: Den kinesiske slutning er faktisk tættere på bogen
Brad Pitt som Tyler Durden i 'Fight Club'. (Foto: PR)

Denne artikel indeholder spoilers for ’Fight Club’, både bogen, Finchers version og den kinesiske version.

Tidligere på ugen var der ramaskrig på sociale medier, fordi den kinesiske streamingtjeneste Tencent Video har ændret slutningen på David Finchers ’Fight Club’. I den nye slutning bliver Tyler Durden og hans kriminelle bande alle arresteret, og Tyler Durden bliver sendt på sindssygehospital.

Den lykkelige slutning skyldes blandt andet Kinas filmcensur, som betyder, at kriminelle ikke må slippe afsted med deres forbrydelser. Fans af Fincher mente, at denne slutning komplet ødelagde filmens stærke antikapitalistiske budskab.

Forfatteren til ’Fight Club’, bogen som Finchers film er baseret på, Chuck Palahniuk, har dog en noget anden udlægning. Palahniuk skriver på Twitter: »Det er super vidunderligt! Alle får en lykkelig slutning i Kina!«.

Palahniuk uddybede sin holdning til den kinesiske version af ’Fight Club’ i et interview med TMZ.

»Det ironiske er, at måden, kineserne har ændret slutningen på, gør den næsten identisk med slutningen på bogen, modsat Finchers slutning, som var en mere spektakulær, visuel slutning«, siger forfatteren.

I bogen går bomberne nemlig heller ikke af. Dog er det ikke godt politiarbejde, der forhindrer det, men fordi bomberne har en defekt. Fortælleren skyder stadig sig selv for at komme af med Durden og vågner senere på et psykiatrisk hospital.

Forfatteren siger til TMZ, at han er vant til censur, da adskillige fængsler og skoler i USA har forbudt hans bøger i deres biblioteker. Han tilføjer: »En del af mine internationale udgivere har redigeret bogen, så den slutter på samme måde, som filmen gør«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af