Kun fire dage til ny sæson ‘Borgen’ – se Birgitte Nyborg under pres fra alle kanter i den højspændte trailer

Kun fire dage til ny sæson ‘Borgen’ – se Birgitte Nyborg under pres fra alle kanter i den højspændte trailer
Sidse Babett Knudsen i det nye 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel/DR)

Den længe ventede fjerde sæson af DR-hitserien ‘Borgen’ nærmer sig med hastige skridt. På søndag får vi gensyn med Birgitte Nyborg efter knap ni års pause – og det ser ud til at blive intenst.

I traileren for den kommende sæson er Nyborg – som altid spillet af uforlignelige Sidse Babett Knudsen – presset fra alle ledder og kanter. Hun er ikke længere statsminister, men i en langt mere skrøbelig position som udenrigsminister, hvor hun enten skal rette ind eller gå af, som det lyder i traileren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Serien tager flere højaktuelle politiske emner op. Omdrejningspunktet i sæsonen er nemlig, at der bliver fundet olie på Grønland, hvilket starter en international magtkamp om Arktis. Og i traileren hører vi, hvordan en SMS-skandale er med til at få Nyborg på glatis (det lyder velkendt…).

Knudsen får selskab af ‘Borgen’-kendige som Birgitte Hjort Sørensen i rollen som journalisten Katrine Fønsmark, Peter Mygind som avisredaktør Michael Laugesen og Søren Malling som nyhedsredaktør på TV1 Torben Friis.

Desuden tilslutter en række nye navne som Mikkel Boe Følsgaard, Magnus Millang og Lucas Lynggaard Tønnesen sig rollelisten.

Fjerde sæson, der har undertitlen ‘Riget, magten og æren’, er skrevet af Adam Price, mens Per Fly er konceptuerende instruktør. Der er premiere på DR 13. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af