Legendeinstruktør betaler knap 800 millioner kroner af egen lomme for at finansiere stjernespækket storfilm

Legendeinstruktør betaler knap 800 millioner kroner af egen lomme for at finansiere stjernespækket storfilm
Francis Ford Coppola. (Foto: Kevin Winther/ Getty Images)

Francis Ford Coppola er ikke bleg for at satse hele butikken på at realisere sin drøm.

Mesterinstruktøren bag ikoniske film som ‘The Godfather’-trilogien, ‘Apocalypse Now’ og ‘The Conversation’ har solgt ud af sit vinimperie, der har indbragt ham en større formue, for at finansiere sin kommende storfilm ‘Megalopolis’.

I et interview med magasinet GQ fortæller Coppola, at han vil lægge 120 millioner dollar (svarende til knap 800 millioner kroner) af sin egen formue for at få filmen i gang, fordi ingen filmstudier vil røre projektet med en ildtang.

Den 82-årige filmlegende har tidligere beskrevet filmen som et romersk epos á la ‘Ben-Hur’, der udspiller sig i et futurisk New York modelleret over Rommerriget. Selvom castet endnu ikke er officielt annonceret, har Coppola allerede udtalt, at Oscar Isaac, Zendaya, Cate Blanchett, James Caan, Forest Whitaker og Michelle Pfeiffer er så godt som bekræftet.

Det er ikke første gang, at instruktøren tager en stor finansiel risiko, som han minder om i interviewet med GQ. I kølvandet på hans enorme succes med ‘The Godfather’, der slog alle billetsalgsrekorder i USA og blev en stor kunstnerisk succes, var der stadig ingen, som var villige til at finansiere ‘Apocalypse Now’.

»Jeg havde vundet fem Oscars og var den varmeste filminstruktør i byen. Jeg gik ind med ‘Apocalypse Now’ og sagde, at jeg ville lave den som min næste film. Jeg ejer ‘Apocalypse Now’. Ved du hvorfor? Fordi ingen ville lave den«.

Hvor Vietnam-klassikeren blev en stor succes for Coppola, gik det lidt anderledes med hans kærlighedsdrama ‘One From the Heart’, som han også selv finansierede. Filmen floppede ved billetlugerne og instruktøren måtte bruge årevis på at tilbagebetale gælden.

Coppola er dog ikke spor bekymret for, hvis noget lignende sker med ‘Megalopolis’, fortæller han til GQ: »Jeg kunne ikke være mere ligeglad med de finansielle implikationer. Det betyder intet for mig«.

Hvis alt går vel, håber Coppola at starte produktionen på ‘Megalopolis’ til efteråret. Filmen bliver hans første siden ‘Twixt’ fra 2011.

Coppolas magnum opus ‘The Godfather’ kan ses i de danske biografer fra på torsdag i anledning af filmens 50-årsjubilæum. Senere på året bliver instruktøren portrætteret i serien ‘The Offer’, der går bag om tilblivelsen af gangstereposset.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af