Sean Penn er til stede i Ukraine – optager dokumentar om Ruslands invasion

Sean Penn er til stede i Ukraine – optager dokumentar om Ruslands invasion
Sean Penn. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Sean Penn befinder sig i øjeblikket i Ukraine, hvor han er i færd med at optage en dokumentarfilm om Ruslands invasion af landet. Det skriver Variety, der har fået nyheden bekræftet af Vice Studios, som står bag filmen.

Den Oscar-vindende skuespiller landede i hovedstaden Kiev torsdag, hvor han deltog i et pressemøde med den ukrainske regering, der fortalte om krisen.

Penn besøgte landet i november sidste år, hvor han allerede var i gang med at forberede filmen. Dengang blev der taget billeder af ham i skudsikkervest og hjelm, mens han gik rundt med det ukrainske militær nær fronten.

I en pressemeddelelse (via Variety) fra Ukraines præsidents kontor roses Penn til skyerne: »Instruktøren kom direkte til Kiev for at optage alle de begivenheder, der sker i Ukraine, og for at fortælle verden sandheden om Ruslands invasion af vores land. Sean Penn er blandt dem, der støtter Ukraine i Ukraine i dag. Vores land er ham taknemmelig for at udvise mod og ærlighed«.

Udtalelsen fortsætter: »Sean Penn udviser tapperhed, som mange andre har manglet, særligt nogle vestlige politikere. Jo flere mennesker af den støbning – rigtige venner af Ukraine, som støtter vores kamp for frihed – des hurtigere kan vi stoppe denne afskyelige, russiske invasion«.

Penn har været involveret i en del humanitært arbejde i årenes løb. Dokumentarfilmen ‘Citizen Penn’ fulgte skuespilleren, da han arbejdede med at stable en non-profit organisation på benene, der skulle hjælpe i kølvandet på jordskælvet på Haiti i 2010.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af