Sean Penn om invasionen af Ukraine: »Hvis vi lader dem kæmpe alene, mister vi vores sjæl«

Sean Penn om invasionen af Ukraine: »Hvis vi lader dem kæmpe alene, mister vi vores sjæl«
Sean Penn. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Sean Penn befinder sig i øjeblikket i Ukraine, hvor han er i gang med at lave en dokumentarfilm om Ruslands invasion af landet.

Nu har den Oscar-vindende skuespiller, der ankom i den ukrainske hovedstad Kiev i torsdags, udsendt en pressemeddelelse, hvor han opfordrer USA til at stå skulder ved skulder med ukrainerne.

»Situationen er allerede en brutal fejl af liv, der er blevet taget, og hjerter, som er blevet slået i stykker. Hvis han ikke giver efter, tror jeg, at Putin vil have begået en forfærdelig fejltagelse på vegne af hele menneskeheden«, siger han fortsætter:

»Præsident Zelensky og det ukrainske folk har rejst sig som historiske symboler på mod og principper. Ukraine er spidsen af spyddet for den demokratiske omfavnelse af drømme. Hvis vi lader dem kæmpe alene, mister vi vores sjæl som USA«.

Sean Penns dokumentarfilm produceres af Vice Studios. Skuespilleren var allerede til stede i landet i november 2021, hvor han besøgte de ukrainske soldater.

Det er ikke første gang, at Penn sætter liv og lemmer over styr for at besøge et af verdens brændpunkter. Det vakte blandt andet opsigt, da han opsøgte narkobaronen Joaquín Archivaldo Guzmán Loera – også kendt som El Chapo – i 2015, hvor den berygtede massemorder var flygtet fra fængsel. Episoden blev til en meget omtalt artikel i Rolling Stones Magazine.

Penn har desuden været involveret i en del humanitært arbejde i årenes løb. Dokumentarfilmen ‘Citizen Penn’ fulgte skuespilleren, da han arbejdede med at stable en non-profit organisation på benene, der skulle hjælpe i kølvandet på jordskælvet i Haiti i 2010.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af