Tinder-svindleren benægter svindel: »Jeg var bare en single fyr, som ville møde nogle piger«

Tinder-svindleren benægter svindel: »Jeg var bare en single fyr, som ville møde nogle piger«
Shimon Hayut kendt som Tinder-svindleren. (Foto: Screenshot)

Netflix-dokumentaren ‘The Tinder Swindler’ har været på alles læber siden premieren tidligere på måneden, og tusindevis af seere verden over har slugt den virkelige historie om, hvordan israelske Shimon Hayut i årevis storsvindlede kvinder, han mødte over Tinder.

Under dæknavnet Simon Leviev udgav Hayut sig for at være søn af diamantmilliardæren Lev Leviev, men luksusferierne og designertøjet han gladelig flashede på Instagram blevet finansieret af store summer penge, han franarrede sine Tinder-dates.

‘The Tinder Swindler’ skildrer, hvordan tre af Hayuts ofre og den norske avis VG gik sammen om at afsløre manden, som tidligere har siddet fængslet i Finland for at have svindlet tre kvinder, og har været eftersøgt i Israel for samme.

Men beskrivelsen af svindelnumrene er helt misforstået – ifølge Hayut selv.

I et interview med Inside Edition (via The Hollywood Reporter) angiver Hayut således, at han aldrig har hverken svindlet eller truet nogen til at give ham penge (til trods for, at hans ofre har rigeligt med sms-korrespondancer), og at han i stedet har tjent sin formue på bitcoins, som han købte tilbage i 2011.

»Jeg er en forretningsmand«, lyder det blandt andet.

Hayut siger også, at han aldrig har påstået at være søn af milliardæren Leviev – hvis efternavn han har taget – og at »han bare var en single fyr, som ville møde nogle piger på Tinder«.

Svindlerens nuværende kæreste, en model ved navn Kate Konlin, medvirker også i interviewet, hvor hun fortæller, at Hayut aldrig har bedt hende om penge.

Siden ‘The Tinder Swindler’s popularitet eksploderede på Netflix, har Hayut fået sig en agent, som – ifølge Hayut – skal hjælpe ham ind i underholdningsindustrien.

Herudover er han også begyndt at sælge personlige videohilsner på Cameo til en pris af 1.310 kr. og op, og har truet med at sagsøge Netflix for misrepræsentation.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af