Whoopi Goldberg suspenderet fra talkshow for kommentar om Holocaust

Whoopi Goldberg suspenderet fra talkshow for kommentar om Holocaust
Whoopi Goldberg i 2013. (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

Whoopi Goldberg er tirsdag aften blevet midlertidigt afskediget i to uger fra talkshowet ‘The View’, hvor den Oscar-vindende skuespiller er vært.

Det sker efter, at Goldberg er kommet i modvind for en kommentar om, at Holocaust ikke handlede om race.

Kommentaren faldt under en samtale i talkshowet i mandags om en skole i Tennesse, der havde forbudt tegneserien ‘Maus’ af Art Spiegelman, som interviewer sin far om at have overlevet Holocaust.

Goldberg udtalte dengang: »Lad os være ærlige omkring det, for Holocaust handler ikke om race. Det handler om menneskets umenneskelighed over for andre mennesker«.

Kommentaren mødte øjeblikkelig kritik fra diverse jødiske organisationer. Jonathan Greenblatt direktør for Anti-Defamation League udtalte:

»Holocaust handlede om nazisternes systematiske udryddelse af det jødiske folk, som de anså som en underlegen race. De dehumansierede dem og brugte deres racistiske propaganda til at retfærdiggøre nedslagtningen af seks millioner jøder. Det er farligt at forvrænge fortællingen om Holocaust«.

Kritikken fik tirsdag Goldberg til at undskylde under dagens episode af ‘The View’:

»I går udtalte jeg mig forkert under en udsendelse af vores show. Jeg sagde, at Holocaust ikke handlede om race, men i stedet handlede om menneskets umenneskelighed over for andre mennesker. Men det handler bestemt om race, for Hitler og nazisterne anså jøderne som en underlegen race. Ord har betydning og mine er ingen undtagelse. Jeg fortryder mine kommentarer, og jeg har lært min lektie. Jeg støtter det jødiske folk, som de ved, og som I alle ved, for det har jeg altid gjort«.

Undskyldningen kom dog for sent. Chefen for ABC News, Kim Godwin, udsendte senere samme aften en pressemeddelelse, hvor hun meddelte, at Goldberg var blevet suspenderet i to uger:

»Jeg suspenderer med øjeblikkelig virkning Whoopi Goldberg i to uger for hendes forkerte og skadelige kommentarer. Selvom Whoopi har undskyldt, har jeg bedt hende om at tage tid til at reflektere over og lære om betydningen af hendes kommentarer. Hele ABC News-organisationen støtter vores jødiske kollegaer, venner, familie og fællesskaber«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af