Bruce Willis indstiller karrieren på grund af sygdom

Bruce Willis indstiller karrieren på grund af sygdom
Bruce Willis som John McClane i 'Die Hard 4'. (Foto: PR)

En af Hollywoods største stjerner de seneste 35 år indstiller karrieren.

67-årige Bruce Willis er blevet diagnosticeret med afasi, en sygdom, der giver sprog- og taleforstyrrelser. Og efter megen overvejelse har Willis besluttet at gå på pension fra skuespillet, skriver hans nærmeste familie – heriblandt hans ekskone Demi Moore – på Instagram:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De seneste år har der været langt mellem snapsene i Willis’ karriere, men man skal ikke kaste mange blik ned over hans cv, før man må bøje sig i støvet for en skuespilkarriere af de helt store.

På den ene side er der de ikoniske actionroller i ‘The Last Boy Scout’, ‘Det femte element’ og naturligvis den skelsættende ‘Die Hard’.

Og på den anden side er der uforglemmelige karakterroller i ‘Pulp Fiction’, ‘Den sjette sans’, ’12 Monkeys’, ‘Unbreakable’, ‘Sin City’ og – en af hans sidste gode roller – ‘Motherless Brooklyn’.

Willis havde som skuespiller en særlig sans for at blande drenget charme med et strejf af selvhad, som gjorde, at man sympatiserede med ham, selv når hans karakterer var mest irriterende.

Han slog igennem i serien ‘De heldige helte’, der kørte 1985-89, før rollen som John McClane i ‘Die Hard’ gjorde ham til en af Hollywoods absolut største actionstjerner.

Om hans afasi skyldes en blodprop – som det som regel gør – vides endnu ikke.

Hans familie slutter deres opslag på Instagram med de fine ord:

»Som Bruce altid siger, ‘Live it up’, og sammen planlægger vi at gøre netop det«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af