Disney genindsætter kys mellem to kvinder i kommende Pixar-film efter stor kritik

Disney genindsætter kys mellem to kvinder i kommende Pixar-film efter stor kritik
'Lightyear'. (Foto: PR)

Disney har været i strid modvind i den sidste uges tid, da konglomeraten har ydet økonomisk støtte til en række republikanske politikere i Florida, som for nyligt fik vedtaget anti-LGBTQ-loven ‘Don’t Say Gay’.

Også internt i underholdningsgiganten har en række Pixar-ansatte klaget over at have fået deres værker censureret »for snart sagt alle tilfælde af åbenlyst homoseksuelle affektioner«.

Disneys ledelse har siden undskyldt og nu tager de så et lille skridt i den rigtige retning.

Det viser sig nemlig, at Pixar havde klippet et kys mellem to kvinder ud af den kommende Buzz Lightyear-prequelfilm, ‘Lightyear’. Backlashet mod Disney har dog ført til, at kysset nu er blevet genindført i filmen. Det skriver Variety.

Det drejer sig om karakteren Hawthorne, der er en af Buzz Lightyears medforskere, der i filmen er i et forhold med en anden kvinde.

På baggrund af anonyme Pixar-kilder beretter Variety, at der aldrig var tvivl om Hawthorne-karakterens seksualitet, men at et kys mellem hende og hendes partner alligevel blev klippet ud af filmen.

Variety skriver, at det ikke er første gang, det sker i Pixar-regi. Forsøg på at inkludere LGBTQ-tematikker i filmene ‘Luca’, ‘Soul’ og ‘Inside Out’ blev også bortcensureret.

At kysset nu er tilbage i ‘Lightyear’ er et lille skridt i den rigtige retning for Disney, der alt for længe har stået for en pinligt mangelfuld repræsentation.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af