Alicia Vikander fortæller om ubehagelige oplevelser ved nøgenscener

Alicia Vikander fortæller om ubehagelige oplevelser ved nøgenscener
Alicia Vikander i 'Ex Machina'. (Foto: PR)

Den svenske skuespiller Alicia Vikander, som for ti år siden brød igennem med rollen som Caroline Mathilde i Nikolaj Arcels ’En kongelig affære’, har i et nyligt interview med Harper’s Bazaar åbnet op om udfordringerne ved at filme nøgenscener.

En relativt ny tilføjelse til filmsets i Hollywood er den såkaldte intimitetskoordinator. Deres rolle er at sørge for, at en films potentielle nøgenscener går så problemfrit så muligt, og at ingen føler ubehag. Vikander ville dog gerne have haft sådan en koordinator tidligere i sin karriere.

»Jeg har været i situationer, der ikke var okay, hvor jeg ikke følte mig beskyttet. Alle var travle med deres egen ting, og i midten har man en skuespiller, som har siddet nøgen i nogle timer. Det er meningen, nogen skal komme med en kåbe, men det gør de ikke. Efterfølgende kom følelsen af, at det ikke var det rigtige. Der burde være nogen, som havde holdt øje med mig«.

Vikander har senest haft nøgenscener i filmene ’Tulip Fever’ og ’Earthquake Bird’ og er blevet bedre til at håndtere dem, men de er aldrig lette, siger hun.

»Det eneste, man ikke kan improvisere, er en intim scene – man skal lave en koreografi og følge den. Det er det værste at lave den slags scener, men jeg er meget komfortabel med min krop og har lavet en hel del nøgen- og sexscener, men det er aldrig let«.

Skuespilleren mindes i et tidligere interview med Harper’s Bazaar at have lavet sin første sexscene som 20-årig, men har efterhånden udviklet en strategi for at komme lettest igennem dem.

»Jeg fortæller crewet, at det er en one-taker. På den måde gør alle sit bedste, fordi det skal gøres i et forsøg. Vi koreograferer det som en dans«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af