De første reaktioner på den episke vikingefilm ‘The Northman’ er ude: »Brutal«, »spektakulær« og »Robert Eggers’ bedste film hidtil«

De første reaktioner på den episke vikingefilm ‘The Northman’ er ude: »Brutal«, »spektakulær« og »Robert Eggers’ bedste film hidtil«
Alexander Skarsgård i 'The Northman'. (Foto: PR)

Robert Eggers’ episke vikingehævnfilm ‘The Northman’ med Alexander Skarsgård og Claes Bang er snildt en af årets mest ventede film.

Det er instruktørens største film hidtil med et budget på over 90 millioner dollar efter de intime (og ikke desto mindre gruopvækkende) ‘The Witch’ og ‘The Lighthouse’. Med et stjernespækket cast, der også tæller Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Björk og svenske Gustav Lindh.

At dømme fra de første internationale reaktioner på filmen, har vi en helt særlig blockbusterfilmoplevelse i vente.

»Alt du behøver at vide om ‘The Northman’ – en vikingehævnfilm til 90 millioner dollar instrueret af Robert Eggers – er, at hvert eneste øjeblik føles som en vikingehævnfilm til 90 millioner dollar instrueret af Robert Eggers«, skriver Indiewires cheffilmkritiker David Ehrlich på Twitter.

Perri Nemiroff fra Collider skriver på Twitter: »’The Northman’ er brutal. Skarsgård oser af hævntørstig vildskab fra start til slut. Jeg elskede valget af at indfange så meget action og dialog i ét uafbrudt skud. Det lader det exceptionelle cast skinne«.

Maggie Lovitt fra samme medie kårer filmen til »Robert Eggers’ bedste hidtil. Det bjergtagende kameraarbejde sætter scenen for den perfekte sammensmeltning af overjordisk nordisk mytologi og den barske realitet i vikingetiden. Blodtørstig. Magtfuld. Spirituel. ‘The Northman’ er en storartet, episk saga«.

Filmjournalisten Jack King skriver med reference til instruktørens kreative kamp med producerne under klippeprocessen: »Det er en forbandet skam, at ‘The Northman’ er blevet kriminelt mishandlet, for filmen er præcis det, blockbusterfilmkunst bør aspirere til og stadig har potentialet til at være. Dristig, men velkommen formalisme. Nem at følge med i, men ikke blot en guidet tour«.

Varietys Tomris Laffly stemmer i med begejstring på Twitter: »Da jeg så Robert Eggers’ vikingehævnfilm ‘The Northman’ skiftede jeg mellem at klappe og hvine. Bjergtagende koreografi, grusom på måder, jeg stadig ikke helt kan forstå. Den er ikke uden sine mangler, men det er den slags film, hvis eksistens føles som et mirakel i dag«.

»Robert Eggers’ ‘The Northman’ er hjemsøgende, visceral og hypnotiserende. Du vil ikke kunne tage øjnene fra denne blodindsmurte hævnsaga. Alexander Skarsgård er et bæst og dyrisk hele vejen igennem. Nicole Kidman har nogle scener, der slog mig i gulvet. Vovet og djævelsk«, skriver Erik Davis fra Fandago på Twitter.

Eric Eisenberg fra Cinemablend skriver på Twitter: »’The Northman’ er spektakulær. Det er overraskende nok Eggers’ mest tilgængelige film, men det gør den ikke mindre omsluttende i sin autenticitet. Det er en gribende hævnfortælling, der holder et fast tag om ens strube og er visuelt overdådig. Den fik mig til at hviske ‘holy shit!’ adskillige gange«.

‘The Northman’ får dansk biografpremiere 13. april. Alexander Skarsgård spiller hovedrollen som kongesønnen Amleth, der sætter ud for at hævne det koldblodige mord på sin far. Se traileren.

Se flere reaktioner herunder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af