Det skal du se i biografen i april: Mads Mikkelsen indtager Hogwarts og Alexander Skarsgård som viking

Der er både magiske eventyr med stærkt dansk islæt og actionkomedie med Sandra Bullock og Brad Pitt på plakaten i denne måned.
Det skal du se i biografen i april: Mads Mikkelsen indtager Hogwarts og Alexander Skarsgård som viking
Alexander Skarsgård i Robert Eggers' 'The Northman'. (Foto: Screenshot)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’

Professor Albus Dumbledore har en hemmelighed. Og den hemmelighed er Mads Mikkelsen. Ja, i den tredje omgang ’Fantastiske skabninger’ får vi langt om længe foldet Hogwarts-rektorens stormombruste forhold til eksen, troldmanden Gellert Grindelwald ud. Og det skal blive særdeles spændende at se, hvad vor danske verdensstjerne får ud af skurkerollen Grindelwald, som han sidste år overtog fra skandaleramte Johnny Depp. Jude Law giver den som Dumbledore, mens Eddie Redmayne naturligvis også er tilbage som troldmanden, med en forkærlighed for de titulære fantastiske skabninger, Newt Scamander.

Premiere 7. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Miss Viborg’

Marianne Blicher instruktørdebuterer med en film baseret på sin egen opvækst i Houlkær-parken i Viborg. Titlens Miss Viborg er den tidligere skønhedsdronning – nu førtidspensionist – Solveig, som lever en isoleret tilværelse, der prikkes hul på, da den rødløse, 17-årige Kate bryder ind i hendes lejlighed. Ragnhild Kaasgaard er Solveig, mens talentet Isabella Møller Hansen, som gjorde en god figur i TV 2 Plays ’Puls’, spiller Kate. Marianne Blicher er uddannet instruktør fra Super16.

Premiere 7. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Nitram’

Instruktør Justin Kurzel (manden bag den mesterlige ’Macbeth’ med Michael Fassbender) er tilbage med et barskt australsk drama omhandlende en af de største tragedier, Tasmanien nogensinde har set: I 1996 skød og dræbte den unge mand Martin Bryant 35 mennesker i, hvad der senere blev kendt som The Port Arthur Massacre. Kurzels film følger Martin op til forbrydelsen (spillet af Caleb Laundry Jones fra ’Get Out’), og udforsker navnlig hans skæbnesvangre venskab med en aldrende enke (Hope Davis).

Premiere 7. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Bergmans ø’

Den franske instruktør Mia Hansen-Løve (hendes farfar var dansk) er aktuel med det længe ventede drama ’Bergmans ø’, der udspiller sig på den titulære svenske mesterinstruktørs ø, Farö. Et filmskaberpar, spillet af Vicky Krieps (‘Phantom Thread’) og Tim Roth (‘Pulp Fiction’), kommer for at arbejde på deres næste manuskripter, men langsomt begynder grænserne mellem virkelighed og fiktion at smelte sammen, mens deres ægteskab sættes på en prøve. Filmen skulle angiveligt være en personlig film for instruktøren, der selv har besøgt Bergmans ø flere gange. Det er da også oplagt at læse den som en kommentar til hendes eget ægteskab med den franske filmskaber Olivier Assayas (‘Personal Shopper’, ‘Clouds of Sils Maria’).

Premiere 13. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Northman’

Hold nu fast den nye film fra manden bag ’The Witch’ og ’The Lighthouse’, Robert Eggers, ser heftig ud at dømme ud fra traileren, der landede i december. Vi har at gøre med en vikingefilm, hvor Alexander Skarsgård spiller en mand på jagt efter sin fars morder, spillet af vores egen Claes Bang. Også Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe og Anya Taylor-Joy er på rollelisten – sammen med ingen ringere end Björk i sin første filmoptræden siden Lars von Triers ’Dancer in the Dark’.

Premiere 13. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’C’Mon C’Mon’

Efter ’Joker’ kommer Joaquin Phoenix helt ned på jorden i Mike Mills’ afdæmpede, naturalistiske fortælling om en radiojournalist, der knytter et særligt bånd med sin otteårige nevø, som han tvinges til at passe. Phoenix har fået lutter lovord med på vejen fra de amerikanske anmeldere, og der er grund til at glæde sig til en hvilken som helst film instrueret af manden bag ’Beginners’ og ’20th Century Women’. Hans nye drama er filmet i afvæbnende sort-hvid.

Premiere 21. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Unbearable Weight of Massive Talent’

Få filmoplevelser er så syrede, at Nicolas Cage ikke ser en fidus i dem, og i sin nyeste film spiller den ufatteligt produktive stjerne således … sig selv. I filmen er Cage i pengenød, da en af hans venner (Neil Patrick Harris) tilbyder ham én million dollars for at deltage i milliardæren Javis (Pedro Pascal) fødselsdag. Dog opdager Cage, at Jarvi ikke har helt rent mel i posen, og pludselig er mexicanske gangstere efter både skuespiller og milliardær.

Premiere 21. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Jeg er Zlatan’

Den svenske instruktør Jens Sjögren udfolder historien om det svenske fodboldikon Zlatan Imbrahimovic – fra hans opvækst i et svensk boligbyggeri som søn af immigranter fra Balkan til hans rejse mod stjernerne som en af verdens største fodboldspillere i klubber som Inter, Ajax og Barcelona. De to unge debutskuespillere Granit Rushiti og Dominic Andersson Bajraktati spiller Zlatan i forskellige aldre.

Premiere 28. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Lost City’

Den star på stjernespækket actionkomedie I ‘The Lost City’, hvori Sandra Bullock spiller Loretta, en forfatter af romantiske romaner. Sammen med sin seneste romans covermodel (Channing Tatum), drager Loretta ud på, hvad der skulle være en almindelig bogturne. Men snart vendes der op og ned på turen, da duoen havner I et kidnapningsdrama. Et drama, der også involverer ingen ringere end Brad Pitt og Daniel Radcliffe …

Premiere 28. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af