Ricky Gervais forsvarer trans-jokes i nyt standup-show

Ricky Gervais forsvarer trans-jokes i nyt standup-show
Ricky Gervais som vært for Golden Globes. (Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal Media, LLC via Getty Images)

Ricky Gervais’ nye standupshow ‘SuperNature’Netflix har allerede skabt overskrifter for komikerens jokes om transpersoner.

Blandt andet har LGBTQ+-organisationen GLAAD kritiseret Gervais’ show for at være »fuld af grafiske, farlige transfobiske rants, forklædt som jokes. Han bruger også homofobisk retorik og spreder misinformation om HIV«.

Nu svarer Ricky Gervais på tiltalen i et interview med The Spectator:

»Mit mål var ikke transpersoner, men trans-aktivistideologien. Jeg har altid konfronteret dogmer, der undertrykker folk og indskrænker ytringsfriheden«, siger han og fortsætter:

»Det var formentlig det mest aktuelle, omtalte tabuemne i de seneste par år. Jeg arbejder med tabuemner og er nødt til at konfrontere elefanten i rummet«.

I selve standup-showet kommer Gervais også med en motivation for, hvorfor han inkluderede jokes om transpersoner i showet:

»Jeg taler om AIDS, hungersnød, kræft, Holocaust, voldtægt og pædofili. Det eneste, man aldrig må joke om, er transemnet. De vil gerne behandles ens. Jeg er enig, det er derfor, jeg inkluderer dem. De ved, at jeg joker omkring alle de andre ting, men de siger, ‘nej, det her må han mene’«.

Gervais er ikke den eneste komiker, der har fået kritik for jokes om transkønnede. Dave Chappelle har også fået vedvarende kritik for sine jokes om emnet, og dedikerede blandt andet et helt show sidste år til at forsvare sig mod kritikken.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af