Ricky Gervais kritiseres for transfobiske jokes i ny Netflix-special

Ricky Gervais kritiseres for transfobiske jokes i ny Netflix-special
Ricky Gervais i 'The Graham North Show' tidligere på året. (Foto: PR)

Ricky Gervais har længe været kendt som en provokerende komiker, især fra sin tid som vært for Golden Globe, hvor ingen var sikre.

Nu er han hoppet med på trenden med at lave sjov med transpersoner ligesom Dave Chappelle.

Gervais’ special ’SuperNature’ havde premiere på Netflix i går, og den skaber allerede overskrifter på grund af jokes om transkønnede i begyndelsen af showet.

»Åh, kvinder«, starter komikeren. »Ikke alle kvinder, jeg mener den gammeldags slags. Gammeldags kvinder med livmodere. De fucking dinosaurer. Jeg elsker de nye kvinder. De er fantastiske, ikke? De nye der er kommet. Dem med skæg og pikke. De er så gode som guld«.

Det er dog mest fortsættelsen, der allerede har mødt kritik:

»Nu siger de gammeldags kvinder, ’nu vil de så bruge vores toiletter’. Hvorfor skulle de ikke bruge jeres toiletter? ’De er til kvinder’. De er kvinder – se deres pronominer! Hvad ved dem er ikke en kvinde? ’Altså, hans penis’. Hendes penis, din fucking bigot. ’Hvad hvis han voldtager mig?’ Hvad hvis hun voldtager dig, din terf luder«.

Senere i showet laver han sjov med Twitters cancel-kultur, især omkring Kevin Harts homofobiske tweets, der fik Hart til at trække sig som Oscar-vært tilbage i 2018. Han mener, det værste man kan tweete i dag er at »kvinder ikke har penisser«, men at det er så langt ude, at ingen ville have forventet det for ti år siden.

Showet fik to stjerner af Independent, som kritiserer det for, at Gervais går efter billige grin og ydmygelse af transpersoner.

Gervais har også fået en del kritik på Twitter, heriblandt fra GLAAD, en organisation, der arbejder imod ærekrænkelse af LGBTQ+-personer i medierne. De kalder hans materiale anti-trans, anti-gay retorik forklædt som jokes.

Gervais mener dog selv, at han støtter trans-rettigheder. I afslutningen af showet siger han:

»I virkeligheden støtter jeg transrettigheder. Jeg støtter alle menneskerettigheder, og transrettigheder er menneskerettigheder. Lev jeres bedste liv. Brug jeres foretrukne pronominer. Vær det køn, du føler, du er«.

Han tilføjer:

»Men mød mig på halvvejen, kvinder. Skaf jer af med pikken. Det er alt, hvad jeg siger«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af