Dave Chappelles overfaldsmand fortæller, hvorfor han angreb komikeren på scenen

Dave Chappelles overfaldsmand fortæller, hvorfor han angreb komikeren på scenen
Dave Chappelle under hans 'The Closer'-show for Netflix. (Foto: Mathieu Bitton)

Den kontroversielle komiker Dave Chappelle blev tidligere på måneden angrebet på scenen under sin optræden til Netflix’ standup-festival Netflix is a Joke i Los Angeles.

Det har senere vist sig at være en rapper ved navn Isaiah Lee, der tacklede Chappelle på scenen. Chappelle jokede i sekunderne efter hændelsen med, at det nok var en »transmand«, med reference til den kritik, han har fået for sine jokes om LGBTQ+-miljøet i sine seneste shows.

Og at det var anstødsstenen, viser sig faktisk ikke at være helt forkert. Isaiah Lee taler nu ud om, hvorfor han angreb komikeren, i et interview med New York Post.

»Jeg identificerer mig som biseksuel … Og jeg ville have, at han skulle vide, at det, han siger, er triggering«.

Lee forklarer, at han tog til showet i troen om, at han ville nyde det, men Chappelles jokes om LGBTQ+ og hjemløshed blev for meget, da han også selv i en periode var hjemløs. »Jeg er også en singlefar, og min søn er fem. Det er en hård kamp, og jeg ville have, at Dave Chappelle vidste, det ikke var en joke«.

»Jeg ville have, at han næste gang lige skulle tjekke sit materiale igennem med de folk, som det går ud over«, tilføjede han til avisen.

Lee sigtes blandt andet for overfald og for at have en kniv på sig. Han kan stå til op til 15 år i fængsel. Han udtaler, at han ikke fortryder sin gerning.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af