‘Underverden 2’ officielt på vej – se det første billede af pumpet Dar Salim

‘Underverden 2’ officielt på vej – se det første billede af pumpet Dar Salim
'Underverden 2'. (Foto: Peter Riis)

Fenar Ahmads ‘Underverden’ blev en øjeblikkelig nyklassiker, da den fik premiere i 2017 og dannede skole for rå og stilistisk gennemførte fortællinger fra den danske, ja, underverden.

Siden gik instruktøren i en helt anden retning med eventyrfilmen ‘Valhalla’, der dog faldt igennem ved billetlugerne. Det har bragt ham tilbage til udgangspunktet, og vi har i noget tid vidst fra hans Instagram, at ‘Underverden 2’ er undervejs.

Og nu er det så officielt.

I dag er det bekræftet, at optagelserne til opfølgeren netop er gået i gang, og at Dar Salim er tilbage i rollen som Zaid, en succesrig læge, der i den første film tog på hævntogt i de hårdkogte kriminelle miljøer, efter hans lillebror blev slået ihjel.

Filmen – spoiler alert – sluttede halvåbent, da Zaid blev anholdt, og hans kæreste Stine (Stine Fischer Christensen) fødte deres søn alene.

Hvad 2’eren præcis handler om, ved vi endnu ikke, men det første dystre billede, der netop er offentliggjort, viser umiddelbart en pumpet Zaid i fængslet, og noget tyder altså på, at den fortsætter nogenlunde, hvor 1’eren slap. Fenar Ahmad udtaler i en pressemeddelelse:

»Når man piller de lag af et menneske, som tilsammen skaber dets identitet, så har man et væsen, som er reduceret til ingenting. Men driften efter at være nogen kan ikke undertrykkes. Den vil altid vinde. For ingen kan være ingenting. Alle har brug for at være nogen«.

Stine Fischer Christensen vender ligesom Dar Salim tilbage til sin rolle, mens Birgitte Hjort Sørensen, som vi senest så i ‘Borgen’-comebacket, er ny i castet.

Fenar Ahmad har skrevet manuskriptet sammen med Behrouz Bigdeli.

‘Underverden 2’ står til premiere i løbet af foråret 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af