Vild dansk instruktør står bag kulsort seriemorderfilm – se traileren til ‘Holy Spider’

Vild dansk instruktør står bag kulsort seriemorderfilm – se traileren til ‘Holy Spider’
'Holy Spider'. (Foto: Profile Pictures)

Ali Abbasi er på himmelflugt til en position som den internationalt set mest højagtede danske arthouseinstruktør siden Trier, Vinterberg og Refn.

Hans vilde troldefilm ‘Grænse’ vakte opsigt og vandt hovedprisen i underkonkurrencen Un Certain Regard på Cannes-festivalen i 2018, og med sin nye film er han løftet til den uhyre eftertragtede hovedkonkurrence af værker, der skal dyste om klodens fineste filmpris, Guldpalmen.

‘Holy Spider’ bygger på en virkelig historie og følger en kvindelig journalist, der efterforsker mordene på en række prostituerede i byen Mashhad i Iran. Traileren er netop landet, og det ser ud til, at vi har en mørk og knugende intens oplevelse i vente:

https://www.youtube.com/watch?v=ugq_aTKMh4U

Et møde mellem ‘Seven’ og ‘Memories of Murder’, måske? Med den iranske kontekst som en potentielt sprængfarlig faktor, da filmen undersøger, om de religiøse kræfter i Mashhad forsvarede morderen.

‘Holy Spider’ er produceret af danske Profile Pictures, og ud over på instruktørposten er der også danske kræfter på blandt andet fotograf-, komponist- og klippeposterne.

Filmen får verdenspremiere på Cannes-festivalen i starten af næste uge og dansk biografpremiere i løbet af efteråret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af