Bliver det filmene, verden taler om det næste år? Her er de mest ventede premierer på Cannes-festivalen

Årets Cannes-festival skydes i gang tirsdag, og filmverdenen holder vejret for at finde ud af, hvor den nye ’Parasite’ eller ’Drive My Car’ ligger gemt.
Bliver det filmene, verden taler om det næste år? Her er de mest ventede premierer på Cannes-festivalen
'Triangle of Sadness'. (Foto: Mubi)

De seneste år har den prestigefulde Cannes Film Festival launchet film som ’Portræt af en kvinde i flammer’, ’Parasite’, ’Once Upon a Time in Hollywood’, ’Titane’ og ’Drive My Car’.

Tirsdag starter årets udgave, og filmverdenen har spændt øjnene rettede på, hvilke titler der er så stærke, at de vil sætte dagsordenen den kommende filmsæson.

En række af verdens mest anerkendte instruktører har meldt deres ankomst, og selvom det helt store hit sagtens kan komme fra uventet kant, er dette nogle af de film, der er størst forhåndsforventninger til:

’Triangle of Sadness’

Fem år efter ‘The Square’ vandt Guldpalmen i Cannes og gav Claes Bang et utroligt gennembrud, er svenske Ruben Östlund endelig tilbage.

’Triangle of Sadness’ virker til at blive endnu et kongeeksempel på instruktørens knivskarpe og uhyre sjove satire over det moderne vestlige samfund, når vi kommer med et ungt modelpar med på et yderst fashionabelt krydstogtskib, hvor hierarkierne efter en ulykke bliver vendt op og ned.

Også denne gang er der danskere på rollelisten i form af Vicki Berlin og Zlatko Buric, mens Woody Harrelson er skibets fordrukne kaptajn.

‘Showing Up’. (Foto: PR)

’Showing Up’

Instruktør Kelly Reichardt og skuespiller Michelle Williams har haft et epokegørende samarbejde med film som ’Wendy & Lucy’ og ’Meek’s Cutoff’, og nu slår de igen talenterne sammen med ’Showing Up’.

Williams spiller en skulptør, der skal til at åbne en ny udstilling, mens der er masser af drama i hendes privatliv sideløbende, i hvad der lyder som en sjældent munter film fra Reichardts hånd.

‘Holy Spider’. (Foto: Profile Pictures)

’Holy Spider’

Ali Abbasi er dansk med iranske rødder, og som debuten ’Shelley’ er også hans nye film dansk produceret.

Abbasi vakte opsigt i Cannes med den formidable troldefilm ’Grænse’ i 2018, der vandt hovedprisen i underkonkurrencen Un Certain Regard, og nu er han for første gang løftet til hovedkonkurrencen med seriemorderthrilleren ’Holy Spider’, der spås til at blive kontroversiel i hvert fald i Iran, hvor den udspiller sig.

Filmen bygger på en virkelig historie og følger en kvindelig journalist, der efterforsker mordene på en række prostituerede i byen Mashhad.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Decision to Leave’

‘Oldboy’-instruktør Park Chan-wook er klar med sin første film siden ‘The Handmaiden’, og det lyder som den slags møde mellem kriminalstof, kærlighed og bizarre genreskift, som sydkoreansk film er kendt for med Park som en af de helt store mestre.

’Decision to Leave’ følger en politiefterforsker, der undersøger et dødsfald i bjergene og møder den afdødes mystiske hustru.

‘The Stars at Noon’.

’The Stars at Noon’

Margaret Qualley, Joe Alwyn, John C. Reilly og Benny Safdie udgør det stærke grundcast i den nye film fra den agtværdige franske auteur Claire Denis, der senest var danmarksaktuel med den på alle måder spacy rumfilm ’High Life’ med Robert Pattinson.

’The Stars at Noon’ udspiller sig i 1984 i Nicaragua, og Alwyn spiller den britiske forretningsmand Daniel, der forelsker sig i den amerikanske journalist Trish, mens de hvirvles ind i landets uroligheder og tvinges til at tage flugten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Crimes of the Future’

Den canadiske mester David Cronenberg er klar med sin første film i otte år, og han har afgivet løfter om en kontroversiel en af slagsen med forventninger om udvandringer fra biografsalen inden for de første minutter.

For fjerde gang har Cronenberg allieret sig med Viggo Mortensen, der spiller over for Kristen Stewart og Léa Seydoux i body horror-fortællingen om organkunst og menneskelig evolution.

‘War Pony’. (Foto: PR)

’War Pony’

Den topseje skuespiller Riley Keough debuterer nu som instruktør, sammen med meddebutant Gina Gammell. Deres film handler om to unge indfødte amerikanere på Pine Ridge-reservationen i South Dakota: 23-årige Bill, der prøver at udleve den amerikanske drøm, og 12-årige Matho, der søger sin fars anerkendelse.

Historien er baseret på virkelige begivenheder, og filmen er udtaget til underkonkurrencen Un Certain Regard.

‘Armageddon Time’. (Foto: PR)

’Armageddon Time’

James Gray er en af Cannes-festivalens instruktørfavoritter, selvom han med film som ’We Own the Night’, ’The Immigrant’ og ’The Lost City of Z’ stadig har sit helt store kunstneriske og kommercielle gennembrud til gode, om end hans seneste, ’Ad Astra’ med Brad Pitt, vakte en vis opsigt.

’Armageddon Time’ er inspireret af Grays egen opvækst i Queens i 1980’erne og har Anne Hathaway, Jeremy Strong og Anthony Hopkins på rollelisten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af