Elliot Page blev tvunget til at gå med kjole til ‘Juno’-premiere

Elliot Page blev tvunget til at gå med kjole til ‘Juno’-premiere
Elliot Page til Vanity Fairs Oscar-fest 27. marts i år. (Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Det lignede udefra et stort lykkeligt gennembrud, men i virkeligheden var tiden omkring dramedy-hittet ‘Juno’ forbundet med mange traumer for Elliot Page.

Skuespilleren, der sprang ud som transkønnet i 2020, fortæller i et nyt, stort interview med Esquire, at han havde det meget dårligt i tiden, hvor hypen var på toppen under awards-sæsonen, og at han ikke kunne tale med nogen om det.

»Jeg kan huske premieren på ‘Juno’ ved Toronto Film Festival. Jeg sagde, at jeg ville have jakkesæt på, og Fox Searchlight (filmens distributør, red.) var dybest set sådan, ‘nej, du er nødt til at have kjole på’. Og de tog mig i en fart til en af de der fancy butikker på Bloor Street. De fik mig til at tage kjole på, og det var det«, siger han og tilføjer:

»Og så al ‘Juno’-pressen, alle foto-shootsene – Michael Cera havde slacks og sneakers på. Jeg kigger tilbage på billederne, og jeg er sådan…«.

Page betoner, at ingen bør tvinges til at gå klædt på måder, de ikke har lyst til, uanset køn.

»Der er folk, der har undskyldt til mig for ting: ‘Undskyld, jeg vidste det ikke, jeg vidste det ikke dengang’. Det er lige meget! Det er lige meget, om jeg er trans eller cis. Masser af cis-kvinder går klædt, som jeg går klædt. Det har intet at fucking gøre med det«.

Elliot Page siger i Esquire-interviewet, at han godt forstår, hvis folk tænker, at han er meget priviligeret, og at kjoledilemmaet er en lille ting.

»Men det er blandet med: Jeg ville ønske, at folk forstår, at alt det der bogstaveligt talt næsten slog mig ihjel«.

Elliot Page er aktuel i tredje sæson af Netflix-serien ‘The Umbrella Academy’, der har premiere 22. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af