Endnu en stor streamingtjeneste stopper produktion af danske film og serier

Endnu en stor streamingtjeneste stopper produktion af danske film og serier
Thomas Bo Larsen i 'Veni Vidi Vici', der også blev produceret af Viaplay. (Foto: PR)

Først trak TV 2 stikket, så fulgte Netflix og nu er turen kommet til Viaplay.

Ingen af de tre streamingtjenester vil producere danske film og serier i den kommende tid, da en ny rettighedsaftale mellem Producentforeningen og Create Denmark efter streamingtjenesternes mening har gjort det for bekosteligt at producere i Danmark.

Viaplay annoncerede beslutningen i går i et åbent brev til de to brancheorganisationer, der repræsenterer producenter og filmfolk og som med aftalen forsøgte at forhandle bedre betaling til deres medlemmer fra streamingtjenesterne.

Viaplays indholdschef Filippa Wallestam skriver i brevet: »Indtil vi har opnået en bæredygtig aftale, ser vi imidlertid ingen anden udvej end at stille udvikling af yderligere danske fiktionsprojekter i bero«.

Hun fortsætter: »På længere sigt håber vi, at vi kan finde en farbar vej, så vi igen kan producere fiktion i Danmark og derved opfylde vores ambitiøse mål om at blive den førende udbyder af danskproducerede film og serier«.

Af brevet fremgår det også, at det nyligt vedtagede kulturbidrag på seks procent af streamingtjenesternes omsætning, der efter den nye Medieaftale skal gå til en pulje for dansk indhold, også anses som en trussel for streamingtjenesternes produktion herhjemme.

»Vi er derfor meget skuffede over denne udvikling og frygter, at Aftalen, sammenholdt med det foreslåede seks procent kulturbidrag, som skal påføres streamingtjenester, vil betyde, at Danmark vil ende som et lav-prioritetsmarked i relation til investeringer i lokalt indhold«.

Viaplay har stået bag en række danske serier, blandt andet ‘Veni Vidi Vici’, ‘Friheden’, ‘Rig 45’ og ‘Try Hard’. Streamingplatformen er også involveret i Lars von Triers kommende ‘Riget: Exodus’ i samarbejde med DR.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af