Ewan McGregor om racisme fra Star Wars-fans efter ’Obi-Wan Kenobi’-premiere: »Det knuste mit hjerte«

Ewan McGregor om racisme fra Star Wars-fans efter ’Obi-Wan Kenobi’-premiere: »Det knuste mit hjerte«
Moses Ingram i 'Obi-Wan Kenobi'. (Foto: Disney+)

Kort efter premieren på Disney+-serien ’Obi-Wan Kenobi’ blev skuespilleren Moses Ingram bombarderet med hadefulde, racistiske beskeder på sociale medier, fortæller hun i sin Instagram Story.

Og der gik ikke længe efter, før Disney svarede igen bakket op af castet.

Først svarede den officielle Star Wars-twitter med to billeder af skuespilleren.

»Vi er stolte af at kunne byde Moses Ingram velkommen til Star Wars-familien og glæder os til at se Revas historie udfolde sig. Hvis nogen prøver at få hende til at føle sig uvelkommen, har vi kun en ting at sige: Vi gør modstand«.

Hvis det ikke skulle være helt klart, uddyber de i næste tweet: »Der er mere end 20 millioner racer i Star Wars-galaksen, lad være med at vælge at være racist«.

Dagen efter svarede Ewan McGregor igen på de racistiske beskeder mod Ingram med en videobesked via Star Wars’ Twitter-profil. Efter han takkede fans for at gøre serien til den mest sete Disney+-premiere nogensinde, skiftede han hurtigt gear:

»Det ser ud til, at noget af fanbasen har valgt at angribe Moses Ingram online og sende hende nogle af de mest forfærdelige, racistiske privatbeskeder. Og jeg hørte nogle af dem i morges, og det knuste mit hjerte. Moses er en fantastisk skuespiller, en fantastisk kvinde, og hun er helt utrolig i serien. Hun bringer så meget til serien og franchisen. Og det giver mig ondt i maven at høre, hvad der sker«.

Kumail Nanjiani, som også spiller med i serien, har også vist sin støtte til Ingram og delte også McGregors video på Twitter med teksten »I stand with Moses«, som McGregor også afslutter sin video.

Det er desværre ikke første gang, Star Wars-fans har været efter skuespillerne. Efter ’Phantom Menace’ blev Ahmed Best, der spillede Jar Jar Binks, overvældet af hadebreve til det punkt, at han næsten begik selvmord.

Og senest blev Kelly Marie Tran udsat for slemme racistiske beskeder for sin rolle som Rose Tico i ’The Last Jedi’.

Det er dog første gang, Disney svarer så hurtigt og fordømmende på trods af den lange tradition for had og racisme blandt Star Wars-fans.

’Obi-Wan Kenobi’ kan ses på Disney+ lige nu.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af