Virkelighedens ‘The Staircase’-hovedperson med skarp kritik af HBO-serien: »Det er os, der er blevet forrådt«

Virkelighedens ‘The Staircase’-hovedperson med skarp kritik af HBO-serien: »Det er os, der er blevet forrådt«
Michael Peterson i 'The Staircase'. (Foto: PR)

Sagen om forfatteren Michael Peterson, der blev anklaget, dømt og siden frikendt for mordet på sin kone Kathleen, har igen været på alles læber i forbindelse med den netop afsluttede HBO-serie ‘The Staircase’.

Men det er ikke alle, der har været lige begejstret for den anmelderroste serie. Dokumentaristen Jean-Xavier de Lestrade, som stod bag dokumentarserien om Michael Peterson, har været ude med en kritik af serieskaberen Antonio Campos.

Og nu tilslutter Michael Peterson sig koret. Han er dog ikke bare utilfreds med den nye fiktionsserie, men også med de Lestrade, fastslår han i et åbent brev til Variety.

»De Lestrade er personen, der er ansvarlig for, hvad der blev gjort mod os. Selvom jeg er pissesur på Campos for alle de friheder, han tog sig i sin omgang med sandheden – og for at stjæle fra min bog ‘Behind the Staircase’, den eneste kilde til hans fængselsscener, som jeg ikke blev kompenseret for – er jeg endnu mere vred på Jean, der skulle have haft vores interesser i baghovedet, da han solgte vores historie«, skriver Peterson og fortsætter:

»Jeg har ingen sympati for ham. Faktisk mindre end jeg ville have for en luder, der fik en kønssygdom, mens hun trak på gaden. Det lyder hårdt, men se på, hvad der er sket med vores familie efter det, han har gjort«.

»Det, der er blevet glemt eller overset eller simpelthen ignoreret, er hans forræderi mod mig og min familie. Vi føler, at Jean har prostitueret os – solgt vores historie til Campos for penge. Hvilket andet ord udover prostitueret beskriver, hvad han gjorde?«

De Lestrade har angiveligt ikke fortalt Peterson, at HBO-serien var på vej på forhånd. Dokumentaristen fastholder, at han kun modtog 7500 euro (omkring 55000 kroner) for at sælge rettighederne til historien til HBO. Ifølge Peterson var beløbet dog minimum 75000 dollar (svarende til over en halv million kroner).

»Jean burde have vidst, at når man sælger sin røv/ejendom, påtager man sig risikoen for at blive røvrendt/forrådt. Det ved enhver luder. Så han blev forrådt/røvrendt. Hvorfor er han overrasket? Han blev kompenseret, betalt. Men vi solgte ikke vores historie til Campos. Vi blev aldrig konsulteret eller informeret om, at Jean havde gjort det. Det er os, der er blevet forrådt – portrætteret som om, vi kæmpede internt (hvilket aldrig skete) og med en opfundet historie, der nedgør os foran millioner af menneskers øjne«.

Peterson fortsætter: »Han (De Lestrade, red.) frigav sit arkiv til Campos, som så skabte en fiktionaliseret beretning, hvoraf det meste nedgjorde mig (hvilket jeg er ligeglad med) og mine børn, hvilket virkelig betyder noget for mig. Der er forfærdelige fabrikationer og forvrængninger af sandheden i HBO-serien, som går langt over grænsen for kunstnerisk frihed. Det er uægte og dobbeltmoralsk, at Jean taler om, at hans integritet er blevet udfordret, når han solgte sig selv til Campos og ikke udviste nogen form for integritet eller ansvarsfølelse over for os«.

‘The Staircase’-serien forholder sig kritisk til Petersons uskyld og dokumentaristerne bag den oprindelige dokumentarserie og deres rolle i Petersons sag.

‘The Staircase’ kan ses på HBO Max. Dokumentarserien kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af