‘The Staircase’-dokumentarist føler sig »forrådt« af ny HBO-serie om den sensationelle true crime-sag

‘The Staircase’-dokumentarist føler sig »forrådt« af ny HBO-serie om den sensationelle true crime-sag
Colin Firth og Toni Colette i 'The Staircase'. (Foto: HBO Max)

‘The Staircase’-sagen er for alvor tilbage på den kulturelle dagsorden, efter at HBO har haft premiere på sin fiktionsserie ‘The Staircase’, der er baseret på sagen, som i første omgang blev undersøgt i dokumentarserien af samme navn.

Men nu viser det sig, at der er særdeles dårlig stemning mellem dokumentaristen Jean-Xavier de Lestrade, som fulgte sagen fra 2004 og frem til 2018, og Antonio Campos, skaberen af den aktuelle fiktionsserie.

Årsagen er, at fiktionsserien problematiserer forholdet mellem de Lestrade og hans medvirkende, Michael Peterson, som blev dømt for at have myrdet sin kone.

Blandt andet fokuserer serien i afsnit fem på et romantisk forhold mellem dokumentarholdets klipper Sophie Brunet og Peterson, som dog ifølge de Lestrade først fandt sted, efter at Brunet var stoppet med at arbejde på dokumentaren.

Serien antyder også, at dokumentarholdet har ladet sig påvirke af deres tilknytning til Peterson i klipperummet, hvor de har truffet kreative beslutninger, som kunne hjælpe Peterson juridisk ved at portrættere ham i et mere sympatisk lys.

De Lestrade solgte rettighederne til ‘The Staircase’ til Campos og gav ham løbende adgang til arkivmateriale og noter, mens han også lod ham følge optagelserne af de senere episoder i 2011.

»Vi gav Campos al den adgang, han ønskede, og jeg stolede virkelig på manden. Det er derfor, jeg i dag er meget utilpas, fordi jeg føler, at jeg er blevet forrådt på en måde«, udtaler de Lestrade til Vanity Fair.

Ifølge Vanity Fair har de Lestrade og hans producer bedt Campos om at fjerne »de fornærmende anklager fra episode fem, før den bliver vist for offentligheden«. Alternativt ønsker duoen, at serien skal tilføje en disclaimer før hver episode, hvor der står, at historien blot er inspireret af den virkelige sag.

Fiktionsserien ‘The Staircase’ med Colin Firth og Toni Colette kan ses på HBO Max. Dokumentaren kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af