Hemmelig casting-detalje gør ‘Thor: Love and Thunder’ ultra rørende

Chris Hemsworth har afsløret en ovenud elskelig »hemmelighed«, der gør Taika Waititis superheltebrag endnu mere varmhjertet.
Hemmelig casting-detalje gør ‘Thor: Love and Thunder’ ultra rørende
Chris Hemsworth i 'Thor: Love and Thunder' (Foto: PR)

Spoilers for ‘Thor: Love and Tunder’.

Disclaimer: Jeg er svært begejstret ’Thor: Love and Thunder’, Taika Waititis biografaktuelle superheltecirkus af en farvestrålende rodebutik.

Så meget, at jeg i sidste uge kastede fem stjerner efter filmen, der ganske vist ikke når ’Thor: Ragnarok’-højder, men som ikke desto mindre er ovenud charmerende og fast opsat på at sende en kærligheds-lynkile lukt i hjertet på sit publikum.

Læser du med her, har du forhåbentlig allerede set filmen (sidste spoiler-advarsel!), der centrerer sig om Thor (Chris Hemsworth) og flammen Jane Fosters (Natalie Portman) kamp mod »gudedræberen« Gorr (en forrygende creepy Christian Bale i ’Mad Max’-makeup).

Gorr er på en hævnmission efter at have mistet sin lille datter, og da han i filmens finale når frem til sit mål – universets almægtige væsen Eternity, der kan opfylde ét ønske – vælger han at ønske sin datter tilbage fra de døde i stedet for, som planlagt, at udradere alle guderne.

Christian Bale i ‘Thor: Love & Thunder’. (Foto: Marvel Studios)

Akkurat som cancersyger Jane, hvis sidste kræfter blev tappet af Mjølner, er Gorr imidlertid også døende af at have båret rundt på The Necrosword – for kun guderne kan svinge de overnaturlige våben uden at gå til grunde, og Jane og Gorr betaler den ultimative pris.

Men ikke før Thor lover begge, at han vil vælge kærligheden og passe på Gorrs datter.

Filmens slutscene viser Thor og pigens nye hjemmeliv, med pandekager til morgenmad og en nuttet, rimelig klassisk far-datter-diskussion om, at man altså ikke kan tage hjemmesutter på, når man skal … afsted på slagmarken for at bekæmpe onde magter.

Idet de to kaster sig ud i nye heltemodige eventyr, hører vi bedstevennen Korgs (Taika Waititi) voiceover fortælle, at mini-familien derfra blev kendt af alle som »Love and Thunder«. Og så brager Guns N’ Roses ’Sweet Child O’ Mine’ ellers ud af højtalerne.

Chris Hemsworth og datteren India Rose Hemsworth tilbage i 2018. (Foto: Quinn Rooney/Getty Images)

Det er en varm og håbefuld finale, der bliver endnu mere rørende af det lille faktum, at Love spilles af ingen ringere end Chris Hemsworth egen datter, 11-årige India Rose.

Dén detalje holdt Taika Waititi og Hemsworth tæt ind til kroppen forud for filmens premiere, og der skal da nok stadig være mange, der ikke aner det.

Men nu er katten ude af sækken, takket være den stolte far selv, som forleden postede to særdeles søde billeder af ham og India Rose på optagelserne af ’Love and Thunder’. Såvel som på settet af den første ’Thor’-film for 11 år siden (klik på pilen til højre for at se begge billeder):

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Min yndlingssuperhelt«, kalder Hemsworth datteren. Og hun var faktisk langt fra det eneste stjernebarn på optagelserne til blockbusteren, der bogstaveligt talt bugner af hovedrollernes og instruktørens unger.

I et interview med superhelte-moderstudiet Marvel fortalte Waititi for få dage siden, at både hans egne to døtre, Matewa Kiritapu og Te Kainga O’Te Hinekahu, Natalie Portmans to børn Amala og Aleph samt den ene af Hemsworths to sønner, Sasha, spiller med i flokken af Asgaard-børn, der bliver kidnappet af Gorr.

Alt imens Hemsworth anden søn, Tristan, simpelthen giver den som barneversionen af sin far i en flygtig flashback-scene i filmens åbningsmontage.

Taika Waititi og døtrene Matewa Kiritapu og Te Hinekahu til premieren på ‘Thor: Love and Thunder’ i Sydney. (Foto: Don Arnold/WireImage)

Waititi forklarer i interviewet, at hans piger sammen med Christian Bales to børn, Emmeline og Joseph, endda var med til at udvikle udseendet af de skyggemonstre, Thor og Asgaard-børnene slås mod i finalen. Og i et videointerview (ligeledes med Marvel) fortæller Bale, at han havde en fest med at spille sammen med de mange små:

»For dem var jeg bare ham den underlige med den mærkelige makeup. De havde ingen ide om, hvad jeg tidligere har lavet af film ( … ) Jeg havde hele tiden det her sorte galde i munden (til karakteren, red.), og jeg gik og savlede foran dem. De bad mig hele tiden om at gøre det – ‘Smil’, ‘Savl!’ – og så var de alle sammen sådan helt ‘Ahhh!’, når jeg gjorde det. De elskede det, og alle ville prøve at holde sværdet«.

Christian Bale i ‘Thor: Love and Thunder’. (Foto: Marvel Studios)

Ifølge Waititi var det ikke oprindeligt planen, at ‘Love and Thunder’ skulle forvandle sig til én stor familieaffære for alle involverede. Men da Hemsworth selv bragte ideen om at caste datteren på banen, tog det ene det andet:

»Jeg så mig rundt på settet, og det gik op for mig, at alle havde børn. Alle skuespillerne havde børn«.

Så hvorfor ikke invitere dem med i legen?

Det er ikke første gang, Hollywood-stjerner har spillet over for deres egne arvinger på lærredet, uden at filmene nødvendigvis markedsførte »gimmicken« på forhånd:

I Disney-eventyret ’Maleficent’ gestaltede Angelina Jolie for eksempel den titulære heks, med horn i panden, vilde kontaktlinser og kindben, man kunne skære sig på. Men looket viste sig at være en udfordring i forhold til, at skuespilleren i historiens begyndelse skulle optræde sammen med baby-Tornerose.

Angelina Jolie og datteren Shiloh Jolie Pitt i ‘Maleficent’. (Foto: Disney)

Barn efter barn brød ud i gråd ved synet af skuespilleren i fuldt kostume – på nær en: Jolies egen baby, Shiloh, som var med på arbejde og blot rakte ivrigt ud efter mors mærkelige horn. Et voila, Shiloh Jolie Pitt gjorde sin filmdebut.

I ’Love and Thunder’ føjer det naturligvis et ekstra, ultra sødt meta-lag til hele filmens familie og kærligheds-tematik, at selve titlens ’Kærlighed’ og ’Torden’ også i virkeligheden er far og datter. Og det skal blive spændende at se, om de to vender tilbage sammen, når Thor ifølge Marvel tager en tur mere i manegen på et senere tidspunkt.

Sweet Child O’ Mine også i den grad!

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af