Nicolas Winding Refns Netflix-serie ‘Copenhagen Cowboy’ får premiere til efteråret

Nicolas Winding Refns Netflix-serie ‘Copenhagen Cowboy’ får premiere til efteråret
Nicolas Winding Refn på produktionen af Netflix-serien 'Copenhagen Cowboy'. (Foto: Netflix)

»Ingen kommentarer«.

Sådan har det op til nu lydt fra Nicolas Winding Refn og Netflix, når man har spurgt ind til den danske filmmagers kommende serie for streamingtjenesten, ‘Copenhagen Cowboy’.

Tilbage i februar fik Soundvenues filmredaktør ikke desto mindre snuset sig frem til en række interessante detaljer (Refns datter spiller med, og det samme gør  Mads Brügger og Mikael Bertelsen), men det er først i dag, over et halvt år senere, at Netflix selv er gået ud med en officiel pressemeddelelse.

»En poetisk, nervepirrende, neon-noir-serie«, kalder Netflix projektet og afslører, at vi over seks afsnit vil følge en ung kvindelig helt, Miu (Angela Bundalovic fra ‘Limboland’), der bevæger sig gennem Københavns kriminelle underverden.

Selv siger Nicolas Winding Refn i pressemeddelelsen:

»Med ‘Copenhagen Cowboy’ vender jeg tilbage til min fortid for at forme min fremtid ved at skabe en serie, en udvidelse af mine konstant udviklende alter-egoer – nu i form af min unge kvindelige helt, Miu. At bringe denne serie til live gennem samarbejdet med Netflix har på alle måder været en helt vidunderlig oplevelse. Jeg opfatter ikke kun Netflix som min partner med mange mulige eventyr i fremtiden, men også som mine venner. Et nyt udtryk er født: Netflix Winding Refn«.

Rosen spejles af Netflix’s nordiske direktør, Jenny Sternströmer:

»Vi er utroligt glade for endelig at kunne annoncere, at vi har indgået et samarbejde med Nicolas Winding Refn, en af Danmarks mest anerkendte filmskabere, og bringer ham tilbage til Danmark for at producere en dansk serie efter mere end 15 år i udlandet. Nicolas er et kreativt kraftcenter og en utrolig fascinerende og uforudsigelig filmskaber. Vi kan ikke vente med at vise ‘Copenhagen Cowboy’ til verden«.

Foruden Bundalovic medvirker Lola Corfixen (Refns datter), Zlatko Buric, Andreas Lykke Jørgensen, Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

De internationale filmmedier fik i første omgang nys om serien og dens Netflix-tilhørsforhold af noget utraditionel vej, idet dyrerettighedsorganisationen PETA i december sidste ¨år indgav en klage til Netflix-topchef Reed Hastings. Det var nemlig kommet dem for øre, at en gris var blevet skudt og dræbt i forbindelse med optagelserne. Københavns Zoo bekræftede, at de havde fået indleveret en død gris fra produktionen. Hvor dén sag landede, vides ikke endnu.

Refn er ikke grøn udi serieprojekter for internationale streamingiganter: Tilbage i 2019 skabte han miniserien ‘Too Old to Die Young’ for Amazon Prime Video, der fik en noget blandet modtagelse af kritikerne. Læs Soundvenues 3-stjernede anmeldelse her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af