‘Stranger Things’-skaber forklarer, hvorfor de ikke slår flere karakterer ihjel

‘Stranger Things’-skaber forklarer, hvorfor de ikke slår flere karakterer ihjel
'Stranger Things'. (Foto: Tina Rowden/Netflix)

‘Stranger Things’-skuespillerne Millie Bobbie Brown og Noah Schnapp har krævet det. Og det samme har vi her på Soundvenue:

‘Stranger Things’ bør tage livet af flere af deres bærende karakterer.

Millie Bobby Brown gik så langt som til at kalde seriens skabere Ross og Matt Duffer for »sensitive Sallies« og har udtalt: »Vi er nødt til at blive ‘Game of Thrones’«.

Nu hvor alle fans velsagtens har set sæson 4 til ende, har Duffer-brødrene indvilliget i at forklare, hvorfor de ikke rydder mere ud i det gigantiske ensemble.

»Tro os, vi har udforsket det hele, alle muligheder, i forfatterrummet. Vi er ikke ‘Game of Thrones’. Det her er Hawkins. Det er ikke Westeros«, siger Matt Duffer i podcasten Happy Sad Confused ifølge Indiewire.

Matt Duffer forklarer nærmere med henvisning til en bikarakters meget omtalte dødsfald tidligt i serien.

»Når Barb dør, tager det to sæsoner at håndtere det. Så forestil dig, du ved, at Mike dør, og det er sådan, er det noget, vi er interesserede i at udforske eller ikke udforske?«

Duffer-brødrene har en pointe i, at ‘Stranger Things’ er et varmt univers båret af sammenhold, kærlighed og venskab mod ‘Game of Thrones’ mere kyniske univers, og at man er nødt til at tage de følelser, der knytter sig til et tab, meget mere seriøst end i HBO’s fantasyserie, hvilket kan være svært at balancere med seriens overordnede plot.

Samtidig er det svært ikke at føle, at der ikke er så meget på spil i serien, når alle karakterer vender tilbage fra de døde som Hopper og Max i de seneste sæsoner.

Men det er altså det valg, Duffer-brødrene har truffet, og med et glimt i øjet prikkede Matt Duffer i Happy Sad Confused-podcasten direkte til sin Eleven-stjerne Millie Bobby Browns krav:

»Det her er mig, der dybest set forsvarer mig mod Millie Bobby Browns anklager om, at jeg er en ‘sensitive Sally’ og forklarer, at der er en logik bag det, der ikke har noget at gøre med min følsomhed. Så der har du det, Millie!«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af